Da ne boste preveč naličene ...

Trendi

Ali ste že srečali žensko z obrazom, ki ga je zakrivala plast pudra in ličil? Da se ne boste znašli v takšni situaciji, vam Barbara Husu ponuja nekaj napotkov, kako pravilno naličiti obraz.

Priznajmo si, estetski vidik takšnega videza je neprijeten in zato je zelo pomembno, da vemo, kako in kaj pravilno nanesti na obraz, da bomo pritegnile pozitivno pozornost.

Pazite na sončno svetlobo!

Za dnevni način ličenja upoštevajmo, da je sončna svetloba pokazatelj vsega, kar imate na svoji koži, brez izjeme. Malo drugače je mogoče z večernim make upom, ki je ponavadi drznejši in težji od dnevnega. Vendar pozor, četudi umetna svetloba prikriva ličila, ne pozabite, ko ste v pogovoru z nekom iz oči v oči, je presežek ličil vedno opazen. Zato je zelo pomembno razlikovati dnevna ličila od večernih.

Za prekrivanje kožnih nepravilnosti se ni dobro zanašati samo na puder

Malo drugače je, ko je stanje na koži neenakomerno. Vendar imamo tudi v tem primeru  alternativo za preveč naličen obraz. Za prekrivanje kožnih nepravilnosti, kot so male pigmentne lise, akne ali podočnjaki, se ni dobro zanašati samo na puder. Za nanos bi porabile spet pretirane količine in rezultat prekrivanja ne bi bil zaželen. Mnogo bolje je kombinacija dveh proizvodov, korektorja in tekoče podlage skupaj. Za naravni dnevni videz uporabite najprej tekočo podlago, nato korektor nanesite samo tam, kjer je treba prekriti kožne nepravilnosti. Trik za večerni izgled sledi v obratnem vrstnem redu.  Korak ena: korektor na mozolje, madeže ali temne kolobarje fiksiramo zelo narahlo s kompaktnim pudrom in čez nanesemo tekočo podlago, zaključimo s pudrom v prahu in tako dosežemo enakomeren videz.  Rezultat  je zagotovljen v obeh primerih.

Oboževalke črnega svinčnika, pozor. Druga velika napaka, ki doseže videz preveč naličenega obraza, je debela črta črnega svinčnika, obrobljenega okrog oči. Še posebej za dan. Črta naj bo tanjša in fino zabrisana, le tako ne bomo dajale videza strogo občrtanega okvirja okrog oči. Mogoče za dan izberite temno sivo, travnato zeleno, temno rjavo barvo svojega kajala ali preprosto potegnite črto na tanko kar z ličili.

Za vse, ki vas zanima poletno šolanje za pridobitev verificiranega šolanja Vizažist/Vizažistka, je informativni dan 13. junija 2013 ob 17.30 v Make up studio Lepa.Si, Ankaranska c. 7, Koper.

Poslovimo se od barve za obrobo ustnic, ki je temnejša, kot je vaš odtenek šminke ali glosa. S to potezo bomo odpravili strog videz. Odločimo se raje za nevtralno šminko z nevtralno obrobo. Za večerni videz upoštevajmo pravilo: ali naličene oči ali ustnice.

Vsem, ki so navajene na veliko ličil na obrazu, se je zagotovo težko odpovedati vsem tem korakom nanosa in zmanjšati porabo ličil. Vendar poskusite in sledite načelu, da je samo skladno naličen obraz pika na i vsake sodobne ženske.

V naslednjem tednu, natančneje 18. junija 2013, ob 17. uri je razpisana Make up delavnica osnov ličenja. Delavnica je namenjena vsem, ki se želijo naučiti ustvarjanja prave podobe po pravih korakih. Teoretično in praktično. Predhodna prijava je obvezna zaradi rezervacije mesta in organizacije dogodka.