ČUDOVITA GESTA PETLETNICE: Z lastnim denarjem plačala šolski obrok 123 otrokom

Svet

Petletna učenka kalifornijske osnovne šole je priskočila na pomoč učencem v finančni stiski. Z lastnim denarjem je odplačala dolg za šolske obroke kar 123 učencev njene šole. Zadala pa si je že nove cilje. 

Katelynn Hardee je slišala pogovor staršev o finančnih težavah, s katerimi se soočajo nekateri izmed učencev njene šole. "Začela je postavljati ogromno vprašanj in poskušala sem ji razložiti, da nimajo vsi takšne sreče kot mi, da jim pa zato moramo skušati pomagati, če le lahko," je povedala njena mati Karina Hardee.

Petletnica je mamine besede vzela zelo resno. Odločila se je, da bo na stojnici prodajala topel kakav, pecivo in jabolčnik. Zasluženih 80 dolarjev je v upanju, da si bodo lahko privoščili obrok, poklonila več kot stotim učencem njene šole, poroča CNN.

"Vsi so zelo ponosni in srečni, tudi drugi učenci zdaj razmišljajo, kako pomagati," je povedala ravnateljica šole Lori Higley in dodala: "To dokazuje, kako lahko majhno, a ljubeznivo dejanje petletnice naredi veliko spremembo."

Katelynn si je medtem že zadala nov cilj – zbrati želi dovolj denarja za plačilo ne samo obrokov učencev njene šole, ampak tudi učencev iz mnogih sosednjih šol. Njena misija je postala viralna pod ključem #KikisKindnessProject. S preostankom denarja pa namerava podprla šolske programe, ki bi bili v nasprotnem primeru zaradi okrnitve šolskega proračuna ukinjeni. "Smisel je v prijaznosti. Še posebej v tem prazničnem času," je povedala.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija