CHEFINJA Z DVEMA MICHELINOVIMA ZVEZDICAMA NA ROBU PREŽIVETJA: "Mnogi od nas smo danes zaradi tepcev na robu preživetja"

Slovenija

Drugi val epidemije koronavirusa je zaprl tudi najbolj znane gostinske obrate, ki se ponašajo z michelinovimi zvezdicami. Svetovno priznana chefinja Ana Roš – njena Hiša Franko v Kobaridu nosi kar dve michelinki – ni samo zaprla vrat restavracije za šest tednov, odsloviti je morala tudi del kuharske ekipe.

"Naslednjih šest tednov bomo ponovno zaprti in za vedno rekli zbogom delu naše ekipe. Skrušena sem, odkar sem ugotovila, da v žepu nimam več jokerja, s katerim bi rešila delovno mesto naših dragih Rosie, Erwina in verjetno še nekaj drugih. Kdo je naslednji?" je pred ponovnim zaprtjem restavracije na Instagramu zapisala svetovno priznana kuharica.

Roševa je prepričana, da so za širjenje koronavirusa odgovorni posamezniki, ki se ne držijo zapovedanih ukrepov.

"Na drugi strani smo mnogi tisti, ki mask nismo sneli vse od 3. junija, se pod njimi potili in razkuževali roke do krvavih ran. Mnogi od nas smo danes zaradi tepcev na robu preživetja," je zapisala na Facebooku. Kot je dodala, je bil celo dan, ko so se z gosti prepirali na ves glas, ker niso hoteli nositi mask oziroma so 'maske po njihovo čisti nesmisel'.

"Ampak tepci živijo in dihajo naprej, jaz pa danes razmišljam, koliko dni Hiši Franko še ostane do drugega lockdowna," zaključuje chefinja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Xxx |  29 .10. 2020 ob  08: 40
Najprej se prereka z gosti, nato pa jih zmerja da so tepci ker nimako mask res izredno pametno.
Raje se vprašaj kdo je v resnici kriv zato.
Lili |  28 .10. 2020 ob  17: 50
@N001
Tvoj komentar je tipična slovenska zavist!
Vsi gostilničarji so na istem! Vsi so morali zapreti,...pa ne samo gostilničarji!
In JA, se popolnoma strinjam z g.Roš - če bi se folk držal (pa tudi brez groženj) priporočil, po zdravi pameti, bi bilo pol manj okuženih in tako skrajni ukrepi ne bi bili potrebni!
N001 |  28 .10. 2020 ob  08: 47
10
Ja, ja, ja..., ko pa je kasirala 200eur na osebo za kosilo ni bilo pa nič slišat!! kaj bi lahko rekli drugi gostilničarji.
anton |  27 .10. 2020 ob  22: 50
15
... in še res je, tudi moje mnenje je enako njenemu, če bi se vsi držali treh osnovnih ukrepov, distanca, maske, razkuževanje rok, več kot polovica sedanjih ukrepov ne bi bilo potrebnih ...