ČETRTA SPLETNA FUTURISTICA: O izzivih in bodočih perspektivah turističnih namestitev

Koper

Fakulteta za turistične študije - Turistica Univerze na Primorskem je v letu 2020 dopolnila 25 let delovanja na področju raziskovanja, razvoja in izobraževanja v turizmu. Ta častitljivi jubilej portoroška fakulteta obeležuje z izvajanjem spletnih okroglih miz FuTuristic (do sedaj že treh), kjer pet izbranih Alumnov fakultete razpravlja o prihodnosti trajnostnega razvoja turizma. Vsebine spletnih FuTuristic so vezane na področja trajnostnega razvoja destinacij, trendov v hotelirstvu, ustvarjanju turističnih doživetij, organizaciji prireditev, marketinga in medijev ter pomenu mednarodnega povezovanja za razvoj znanja za potrebe turizma.

Četrta spletna Futuristica z naslovom "Turistične nastanitve: izzivi in bodoče perspektive" bo na sporedu v torek, 25. maja 2021.

Udeležba je brezplačna.  

Turistica bo gostila pet diplomantov, s katerimi se bodo pogovarjali o izzivih in bodočih perspektivah nastanitvenega sektorja v Sloveniji in v mednarodnem prostoru.

Govorci so dolgoletni vodstveni delavci in sooblikovalci trendov na področju nastanitev v Sloveniji in v mednarodnem prostoru: Gregor Jamnik, Best Western Premier Hotel Slon in predsednik Združenja hotelirstva Slovenija, Maja Dimnik, World of glamping, Nives Dominc, Mond, Casino&Hotel, Hit d. d., Petra Zierer, Kempinski Palace Portorož in Tine Brodnjak, Falkensteiner hotels&resorts.

Govorili bodo o dilemah organizacije poslovnih procesov, vpeljavi mednarodnih standardov poslovanja in izvajanja storitev v slovenski prostor in njihovem pomenu, zagovarjanju strokovnih rešitev razvoja nastanitev in novih trendih, ki jih je še bolj izpostavila zdravstvena kriza v 2020, predvsem o potrebi po večji digitalizaciji in optimizaciji procesov ter posledicah te na kakovost izvajanja storitev. Poseben poudarek bodo dali procesu oblikovanja njihovega strokovnega razmišljanja v času študija in kasnejšemu sodelovanju s strokovnjaki s Turistice.

Četrto FuTuristico bosta moderirali prof. dr. Maja Uran Maravić in mag. Helena Cvikl.

Na dogodek se lahko prijavite na tej spletni povezavi.