CENE, DA TE KAP: Za pico je treba odšteti tudi do 65 evrov!

Svet

Nekdanji manager formule 1 Flavio Briatore je dodobra razburil peke pic in lastnike picerij v Neaplju. Še naprej vlaga v luksuzne restavracije in z neverjetnimi cenami do 65 evrov razburja konkurenco, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nazadnje je Briatore odprl restavracijo z imenom Crazzypizza na sloviti ulici Via Veneto v Rimu. "Odprli smo všečno in elegantno picerijo z ekskluzivnim servisom. Pica je zaščitni znak italijanske gastronomije, žal pa je pogosto zelo poceni. To želimo spremeniti," je ob odprtju povedal Briatore in napovedal verigo restavracij z enakim imenom. Naslednja v Milanu se že načrtuje.

Običajna pica margerita pri Briatoreju stane 13 evrov, pica s črnimi tartufi 33, tista s španskim pršutom znamke pata negra pa do 65 evrov.

Vse te cene pa so zmotile tradicionalne ponudnike in peke pic. "Pica je del naše ljudske tradicije. Z njo so se prehranjevale cele generacije in prestale najhujše krize. Vse smo preživeli s pico, od kolere do vojn," pravi predsednik neapeljskih pekov pic Sergio Miccu. Ta zato zahteva, da klasične pice še naprej ostanejo dostopne vsem; v Neaplju pa je za primerjavo povprečna cena margerite pet evrov.

Briatore se je odzval pikro, za peke pic v mestu pod Vezuvom celo žaljivo. "Katere sestavine pa uporabljate, da imate tako nizke cene. Kako izplačate plače, najemnine, sestavine, plin, elektriko in vse drugo. Pri nas uporabljamo sestavine visoke kakovosti in s tem upravičujemo ceno," je dejal 71-letni podjetnik.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  25 .06. 2022 ob  21: 41
11
Nekoc so jo delali revni ker za odojka ni meu denarja.
Za naredit bos potrosu vsega skupaj 1.50-2 evra.
On bi rad kasiral,to sigurno
manemebasat |  25 .06. 2022 ob  19: 28
-4
“Običajna pica”? A je pica ljudski običaj? Navadna pica! Ta vaša uporaba besede “običaj”, prihaja z Juga in besede “obično”.