CELO ŽIVLJENJE STE GA KUHALI NAROBE: Tako se pripravi najboljši čaj

Trendi

Jesen je tu, z njo pa vedno hladnejši dnevi, ko nam bolj kot mrzle pijače prijajo topli čaji. A najverjetneje ta priljubljen napitek že celo življenje pripravljate narobe. V čem je trik?

Večina ljudi čaj pripravi tako, da zavre vodo in jo takoj vlije v skodelico s čajno vrečko. "Napaka! To je kulinarični zločin," pravi profesionalni degustator hrane in pijače Martin Isark.

Preveč vroča voda namreč uničuje vse koristne sestavine čaja oziroma rastlin, iz katerih sestoji čajna vrečka. Če je voda prevrela ali če čajno vrečko predolgo pustimo v skodelici, čaj ne bo okusen. Prav tako okus čaja pokvarijo pretirano sladkanje s sladkorjem ali medom, dodajanje limone in mleka, je prepričan Isark.

Za najboljši okus voda ne bi smela imeti več kot 80 stopinj Celzija. Če vam voda vseeno zavre, jo, preden z njo prelijete čajno vrečko, ohladite z malo hladne vode, svetuje Isark. Ko vodo vlijete v skodelico s čajno vrečko, vrečko v skodelici pustite le dve do tri minute, nato pa jo odstranite. Dodajte le kanček vašega najljubšega dodatka (sladkorja, meda, limone ali mleka), premešajte in popijte napitek.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  03 .10. 2020 ob  15: 27
O okusih se ne disktutira, vsak si pripravi kot mu paše ... se pa strinjam, da je tak tudi moj okus, da absolutno ne prevročo vodo, za zelene čaje nikoli čez 70 stopinj prej manj, blizu 60. Vedno mi je top ravno voda iz bojlerja.