ČELNO TRČENJE PRI RAZDRTEM: 23-letna motoristka obležala hudo poškodovana

Kronika

Včeraj okoli 13.40 je na regionalni cesti med Podnanosom in Razdrtim, znani kot Rebrnice, prišlo do prometne nesreče med voznikom tovornega avtomobila in motoristko. Slednja je huje poškodovana.

Fotografija je simbolična. 

52-letni voznik je peljal iz smeri Razdrtega proti Podnanosu in v desnem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal na nasprotno smerno vozišče. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 23-letna motoristka, s katero sta čelno trčila. Po nesreči je voznico motorja vrglo z motorja preko zaščitne, kovinske ograje na bankino izven vozišča, kjer je hudo poškodovana obležala.

Preizkus alkotesta je pokazal, da voznica motorja alkohola ni uživala, vozniku tovornega vozila pa je pokazal kar 0.94 mg/l alkohola v organizmu. Policisti so neodgovornega voznika kazensko ovadili zaradi nevarne vožnje, saj je s tem povzročil konkretno neposredno nevarnost za življenje in telo druge osebe, in sicer pod vplivom alkohola, so zapisali na Policijski upravi Nova Gorica.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija