ČASAR DOBIL POGOJNI ODPUST: Oprostilno sodbo dočakal na prostosti

Koper

Višje sodišče je potrdilo oprostilno sodbo za nekdanjega prvega moža Luke Koper Roberta Časarja in Nenada Vujinovića v zvezi z najemom varnostne službe, poročajo Primorske novice. Pri tem je Časar po informacijah časnika oprostilno sodbo dočakal na prostosti, saj je po skoraj štirih letih in pol aresta doma na pogojnem odpustu.

Časarjev odvetnik Daniel Planinšec je za časnik potrdil prejem sodbe, po kateri je višje sodišče kot neutemeljeno zavrnilo pritožbo tožilstva in potrdilo sodbo okrožnega sodišča. Soobtoženi Vujinović, sicer direktor varnostne službe WTN, pa zadeve ni komentiral. 

Po obtožbi naj bi Časar in Vujinović s fiktivno pogodbo o nikoli opravljenem zunanjem varovanju pristaniškega kompleksa Luko spravila ob skoraj 80.000 evrov. Po prepričanju tožilstva je bil edini cilj fiktivne pogodbe zaslužek podjetja WTN. Od oktobra 2007 do leta 2009 naj bi tako Vujinovićevi varnostniki v civilnih oblekah in s svojimi avti opazovali dogajanje na zunanji strani luške ograje ter poročali tedanjemu delavskemu direktorju Pavlu Krumenakerju.

Koprsko sodišče (foto: Zdravko Primožič/FPA)

Medtem pa je Časar, ki je bil v zadevi Orleška gmajna obsojen na pet let in devet mesecev zaporne kazni, po podatkih časnika po treh četrtinah prestane kazni zaprosil za pogojni odpust in ga tudi dobil

Kot spominja časnik, je imel Časar srečo, saj je bil na prvi stopnji obsojen še na dve leti in tri mesece zapora zaradi zlorabe položaja v zvezi s projektom logističnega centra Luke Koper v Beltincih, ima odprt še en sodni postopek, poleg tega pa je pred prestajanjem kazni zapora v zadevi Orleška gmajna zbežal v Dominikansko republiko, kjer so ga leta 2015 nazadnje aretirali in poslali nazaj v Slovenijo. Dušanu Černigoju, ki ni zbežal in se je sam zglasil v zaporu, pred leti denimo pogojnega odpusta niso odobrili.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  11 .09. 2019 ob  21: 18
lepo
kokodek |  11 .09. 2019 ob  13: 50
to je delo našega krivosodja. kako lepo je v naši domovini biti lopov !!!!
Istriano |  11 .09. 2019 ob  12: 24
12
Ma kakšna prostost? Pa to je vendar edini direktor Luke Koper od leta 1957 do danes, ki mu je uspelo zmanjšati promet Luke tako v količini kot v financah. Prekmurec, iz dela Slovenije, kjer si sami sebi ne znajo pomagati, se je usedel na delo naših dedov in očetov in dobro oškodoval eno najbolj uspešnih podjetij v državi. Ta mora sedet najmanj enih 15-20 let potem pa naj se gre domov ukvarjat s kakšno njemu bolj primerno panogo.