BRŽAN OB PREVZEMU NOVEGA MANDATA: "Naj bo mir v našem mestu za vse, ki v njem živijo"

Koper

V Pretorski palači v Kopru so se danes na konstitutivni seji zbrali koprski župan in občinski svetniki, ki so na novembrskih lokalnih volitvah prejeli največ podpore volivcev. Na prvi seji v novem mandatu so med drugim ugotovili izvolitev župana Aleša Bržana, potrdili mandate občinskim svetnikom in jim določili sedežni red ter imenovali Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Mandatna komisija v sestavi Janez Starman, Alan Medveš in Nevenka Stanić Ristović je potrdila mandate članov koprskega občinskega sveta in ugotovila izvolitev župana. Na lokalnih volitvah 20. novembra je med kandidati za župana že v prvem krogu največ glasov prejel Aleš Bržan. Podprlo ga je 53,60 odstotka volivcev. Občinski svet sestavlja sedem strank oziroma list. Največ predstavnikov v mestnem svetu, in sicer 11, ima stranka Koper je naš, sledita Lista Aleša Bržana z devetimi predstavniki in Gibanje Svoboda s šestimi. Po en mandat so dobile Slovenska demokratska stranka (SDS), Socialni demokrati (SD), Oljka in Levica. Za predstavnike italijanske narodne skupnosti v mestnem svetu so bili izvoljeni Alberto Scheriani, Roberta Vincoletto in Mario Steffé.

Ob prevzemu županovanja je Bržan izvoljene svetnike opomnil na glavne izzive občine in si zaželel, da bi skupaj poskrbeli, da bo prihodnost v naši občini boljša: "Poglobimo se v vsa področja, ki jih bomo obravnavali, o njih glasujte z zavedanjem, da delamo za skupno dobro. Naj bo mir v našem mestu za vse, ki v njem živijo." Županu je ob tem zaradi nezdružljivosti funkcij prenehal mandat člana občinskega sveta.

Občinski svet je imenoval tudi Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Za predsednika je bil izvoljen Janez Starman, za namestnika predsednika Patrik Peroša, člani pa so postali Vesna Rebec, Jan Muženič, Alan Medveš, Jadranka Šturm Kocjan in Alberto Scheriani.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tine |  14 .12. 2022 ob  08: 27
Bržanov mir pomeni izključevanje 8.000 občanov, ki so volili kjn. Že pred volitvami je izjavil, da on ne bo župan tistih, ki bodo volili kjn.
Istriano |  13 .12. 2022 ob  15: 21
Politikom želimo, da jim bo doma čimbolj hladno, tako da bodo vsaj včasih pomislili, da obstajajo v občini tudi tisti, ki nimajo denarja niti za eno pošteno špežo.
Istriano |  13 .12. 2022 ob  15: 20
Bo mir za vse Koprčane, ker ne bo denarja za elektriko in televižion in radio ne bosta delala.
Caput Histriae |  13 .12. 2022 ob  08: 19
Na sliki pa brez "generala".
Spoštovanje do vseh občanov in občank, kar je zatrjeval celotno predvolilno kampanjo, je poniknilo sekundo po porazu.
Tudi s tako majniimi dejanji pokažeš spoštovanje, a vedeli smo da "pinocchio" laže sam sebi.
Edina olajševalna okoliščine je morda ta, da ni preveč fotogeničen.