BRŽAN BO SVETNIKE SEZNANIL Z AKTIVNOSTMI GLEDE HOTELA KOPER: Odločali bodo o načinu rešitve spora

Koper

Koprski župan Aleš Bržan bo na današnji seji občinskega sveta svetnike med drugim seznanil s potekom postopka odkupa objekta Hotela Koper. Sodna poravnava po poročanju Dela predvideva, da občina v prihodnjih treh letih ne bo več uveljavljala predkupne pravice do nakupa Hotela Koper, ko bo ta spet na prodaj.

Spor občine z družbo DZS oz. Termami Čatež iz skupine DZS je Bržan podedoval od prejšnjega župana Borisa Popoviča in sega v leto 2015, ko je DZS začela prodajo Hotela Koper za 2,7 milijona evrov, koprska občina pa je januarja 2016 odločila, da bo uveljavila predkupno pravico in prodajalcema poslala tudi prvi obrok kupnine v višini 270.000 evrov.

Zapletlo pa se je pri razumevanju načina plačila. V DZS so trdili, da mora občina plačati še 22-odstotni DDV, v občinski upravi pa so vztrajali, da bi plačali samo dveodstotni davek na promet nepremičnin. Medtem je DZS dobil še ugodnejšo nakupno ponudbo, in sicer 3,1 milijona evrov.

Spor je romal na sodišče, po sredinem poročanju Dela pa so odvetniki občine ter družb DZS in Terme Čatež v torek podpisali pogojno sodno poravnavo, po kateri občina v prihodnjih treh letih ne bo več uveljavljala predkupne pravice do nakupa Hotela Koper, ko bo ta spet na prodaj. O takem načinu rešitve spora bodo danes odločali še občinski svetniki.

Na današnji redni seji bodo koprski občinski svetniki med drugim obravnavali še predlog pravilnika o nezahtevnih in enostavnih objektih na kmetijskih in gozdnih zemljiščih na območju občine, odločali pa bodo tudi o predlogu sklepa o določitvi skupne vrednosti pravnih poslov nepremičnega premoženja, ki jih bo občina lahko sklenila v tekočem letu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija