BOVČANI OSTALI BREZ HIŠE: Ogenj se je iz pritličja razširil vse do strehe (FOTO)

Kronika

V bližini večstanovanjskih blokov v Bovcu je danes nekaj po 9. uri začela goreti samostojna stanovanjska hiša. Kljub hitremu posredovanju gasilcev je požar montažno hišo novejše gradnje tako uničil, da je neprimerna za bivanje, je povedal poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite (CZ) Bovec Edi Melinc.

Vzrok požara še ni znan, neuradno naj bi začelo goreti v kuhinji v pritličju, požar pa se je nato razširil vse do strehe. Požar je povzročil veliko materialno škodo, po prvih nestrokovnih ocenah naj bi bilo škode za okoli 200.000 evrov.

Požar je gasilo 46 prostovoljnih gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev iz Bovca, Srpenice in Loga pod Mangartom, je povedal vodja intervencije Uroš Kemper. Na srečo ob požaru ni bil nihče poškodovan.

Policija je bila o požaru obveščena danes ob 9.35, ogled pogorišča še vedno poteka, da bi ugotovili vse okoliščine nesreče. O požaru so obvestili preiskovalnega sodnika in pristojno državno tožilstvo, pa je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik.

Bovški župan Valter Mlekuž si je že ogledal požarišče. Občinski štab CZ pa je že priskrbel in pripeljal kontejner, v katerega lahko lastniki shranijo predmete, ki so v požaru ostali nepoškodovani.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija