BOSANEC OSUMLJEN POSILSTVA V ISTRSKEM HOTELU: Domnevna žrtev je 15-letna pribežnica iz Ukrajine

Kronika

Okrožno državno tožilstvo v Pulju od začetka junija vodi preiskavo zoper N. Š. iz Bosne in Hercegovine zaradi suma, da je v hotelu v Istri posilil 15-letnico, ki je z družino pobegnila iz Ukrajine.

Moški je osumljen, da je 15-letnico v hotelu v Istri, kjer je bivala z družino, prisilil k oralnemu seksu. O tem, kaj se ji je zgodilo, je mladoletnica po mobilnem telefonu sporočila svoji prijateljici in vse povedala svoji materi, ki je kaznivo dejanje prijavila policiji, piše Glas Istre.

Osumljeni N. Š. se je pritožil na sklep o izvedbi preiskave, češ da ni podan utemeljen sum, da bi storil kaznivo dejanje posilstva, da zoper žrtev ni uporabil sile in da je v oralni seks privolila. Poudaril je še, da žrtev, če bi bila zoper njo uporabljena sila, ne bi mogla vzeti mobilnega telefona in pisati prijateljici.

Njegovi pritožbi ni bilo ugodeno, med drugim zato, ker sta oškodovankina prijateljica, h kateri se je obrnila po pomoč, in druga priča v preiskavi povedali, da je bila 15-letnica v šoku in je jokala ter da ravno zaradi šoka ni mogla zbežati in niti govoriti.

Sodišče je ob zavrnitvi obdolženčeve pritožbe navedlo, da utemeljen sum, da razmerje ni bilo prostovoljno, podpirata vsebina sporočil, ki jih je oškodovanka pošiljala svoji prijateljici s prošnjo za pomoč, ter jokajoče in vznemirjeno stanje oškodovanke, "torej okoliščina, da je oškodovanki uspelo poslati sporočila, ne izključuje obstoja utemeljenega suma".

Sodišče je zavrnilo tudi obtoženčevo pritožbo zoper sklep o določitvi varnostnih ukrepov okrožnega državnega pravobranilstva v Pulju, s katerim mu je prepovedano približevanje, vzpostavljanje ali vzdrževanje razmerja z oškodovanko in mladoletno pričo, ki se jima ne sme približati na razdaljo manj kot 100 metrov. Z isto odločbo so bili obdolžencu N. Š., ki sicer še nikoli ni bil kazensko ovaden ali kaznovan za prekrške, začasno odvzeti osebni dokumenti, izdani v Bosni in Hercegovini, odrejeno pa mu je bilo tudi redno javljanje policiji. Vse to z namenom preprečitve pobega iz države in izognitvi kazenskemu postopku, še piše istrski portal.

BONUS VIDEO: Kako so izolski prvošolčki preživeli prvi šolski dan?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  02 .09. 2022 ob  21: 24
-3
V Italiji imajo isto težavo...video kako crnac posili Ukrajinko sredi ulice v jutranjih urah. Posnetek je tudi na fbju...aja saj res, poročat o Italiji bi bilo nekorektno, saj ke tam že cel fakofistan...kajne balkanci iz regionala!
galeb |  02 .09. 2022 ob  20: 44
@manemebasat
moniga