BOKSARKA UBILA KOMAJ 16-MESEČNO DEKLICO: Njena mati tega ni preprečila, obe gresta v zapor

Kronika

Sodišče v Bradfordu (regija Yorkshire v Angliji) je na zaporno kazen obsodilo dve ženski, krivi za smrt 16-mesečne deklice Star Hobson septembra lani.

Frenkie Smith in Savannah Brockhill

Zaradi umora je na minimalno kazen 25 let zapora obtožena 28-letna Savannah Brockhill. Kot so potrdili zdravniki urgence, ki so sprejeli otroka, je deklici "z močnim udarcem z roko ali nogo povzročila poškodbe, ki so pripeljale do zastoja srca". Njeno partnerko in mati deklice, 20-letno Frankie Smith, pa čaka osem let zapora "zaradi povzročitve oziroma omogočanja smrti otroka".

Obdukcija deklice je pokazala poškodbe možganov, notranjih organov in zlome kosti, kar je zadosten dokaz dolgotrajnega fizičnega nasilja, ki ga je doživljala deklica.

Star Hobson

Na obrazložitvi sodbe je sodnica Lambert obsojenima dejala: "Telesne poškodbe, ki jih je Star utrpela v času svojega življenja, so le del – čeprav zelo pomemben del – njene tragične življenjske zgodbe. Deklica je z vajine strani doživljala brezčutno brezbrižnost, ki jo je spremljala popolna okrutnost."

Savannah in Frankie sta se zaljubili nekaj mesecev potem ko je Frankie zapustila otrokovega očeta Jordana Hobsona. Oče deklice je nekoč dejal, da je Frankie pogosto hodila na zabave in da ji ni bilo mar za otroka. On ni živel v dekličini bližini, ker je bil na usposabljanju za delo kriminalista. Enega zadnjih klicev socialni službi je junija 2020 opravil prav on, poroča jutarnji.hr. 

Jordanova družina je pogosto preživljala čas z deklico, razen zadnjih šest mesecev njenega življenja, ker jim je Frankie prepovedala druženje.

Socialna služba je Frankie in Savannah obiskala štirikra, Frankie pa je vedno skrivala modrice in druge poškodbe pri otroku, je na sodišču povedala njena prijateljica Hollie Jones. Slednja je tudi pogosto skrbela za deklico, ko sta šli Frankie in Savannah ven. Enkrat je tudi sama poklicala socialno službo zaradi stanja, v katerem je našla otroka.

Savannah in Frankie sta se pogosto prepirali, njuni znanci pa poročajo o njunem toksičnem razmerju. Čeprav je obramba uspela dokazati, da ima Frankie omejeno inteligenco, sodnica tega ni vzela za olajševalno okoliščino, da bi jo povsem oprostila, ker bi naj "morala vedeti, da je Savannahina prisotnost negativno vplivala na zdravje in dobrobit njenega lastnega otroka".

Savannah, sicer amaterska bokserka, se je znala pogosto znesti nad otrokom. Obtoženi naj bi včasih zlorabljanje male Star tudi posneli in posnetke pošiljali prijateljem, obstajajo pa tudi posnetki nadzornih kamer, ki so zabeležile Savannahino zlorabo otroka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  18 .12. 2021 ob  08: 38
takim ku.rbam bi z roko segla v pi,zdo in na živo ven potegnila cela rodila ven z jajčniki vred ,da nikdar več ne bi skotile...krutost res ne pozna meja
Nina |  17 .12. 2021 ob  14: 31
Ukinit socialno sluzbo in se kaksno...
goldhorn |  17 .12. 2021 ob  10: 54
LGTB pristaši tega ne bodo videli. Vedno poudarjajo, da je nasilje prisotno le v tradicionalnih zvezah......
ZigaZois |  17 .12. 2021 ob  10: 24
Avtor članka bi se lahko pozanimal, če so socialni delavci kaj odgovarjali za svojo brezbrižnost ali malomarno opravljanje svojega dela. Menim, da je naloga socialne službe ugotavljati, kdo potrebuje pomoč a na žalost je ravno nasprotno. Poštenim ljudem morajo znižati pravice in jim dati čim manj. Iznajdljivih pa tako ali tako ne vidijo.
Če so zlorabo prijavile dve osebi in je ena med njimi še prijateljica, bi to morali bolj resno obravnavati. Iz tega vidika bi bolj obsojal neresne socialne delavce. kot neprištevno mamo, ki so ji pustili otroka.