BODO NADZORNIKI LUKE KOPER POPOLNILI UPRAVO? Danes ponovno o kandidatih za predsednika in člana

Koper

Nadzorni svet Luke Koper bo na današnji seji ponovno pretresal kandidate za predsednika in člana uprave družbe. Na seji pred slabima dvema tednoma so nadzorniki za člana uprave imenovali zgolj Roberta Rožaca. Ker je ob delavskem direktorju Vojku Rotarju uprava že operativna, tako ni nujno, da bodo nadzorniki že danes popolnili upravo.

Iskanje novega vodstva Luke Koper se je začelo po sporazumnem odhodu tričlanske uprave na čelu z Dimitrijem Zadelom pred mesecem dni, ki ji je mandat uradno prenehal 15. novembra. Prvi luški nadzornik Franci Matoz je kot razlog za razhod z dotedanjo upravo navedel konceptualna razhajanja glede nadaljnje strategije razvoja.

Nadzorniki so na zadnji seji 12. novembra za člana uprave imenovali le Roberta Rožaca, sicer državnega sekretarja za ministrstvu za okolje in prostor.

Pred sejo nadzornega sveta bo o kandidatih za predsednika in člana uprave Luke Koper razpravljala še kadrovska komisija nadzornega sveta. Matoz nazadnje ni izključil, da bi lahko izbrali katerega od kandidatov, s katerimi so že v prvo opravili razgovore. Kot je poudaril, pa želijo pred končno odločitvijo imeti širši nabor.

Med možnimi kandidati je v medijih zaokrožilo ime Boštjana Napasta, donedavnega predsednika uprave Geoplina.

Uprava je po imenovanju Rožaca in ob delavskem direktorju Vojku Rotarju sicer že operativna, vendar si je težko predstavljati, da bi dolgo ostala nepopolna. Že v prihodnjih tednih jo čaka priprava poslovnega načrta družbe za leto 2022.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  24 .11. 2021 ob  12: 49
Še upravo popolnejo in gre Luka Madžarom.