BO TO POGOJ ZA PROSTO GIBANJE? Evropska komisija bi "zelena potrdila" uvedla do 1. junija

Svet

Evropska komisija je danes predlagala zakonodajo za uvedbo covidnega potrdila, ki naj bi državljanom EU olajšalo potovanja to poletje. To "digitalno zeleno potrdilo" bo dokaz, da se je oseba cepila proti covidu-19, da ima negativen izid testa ali da je prebolela covid-19. Potrdilo bo brezplačno, na voljo bo v digitalni ali papirnati obliki.

Digitalno zeleno potrdilo je po navedbah komisije evropski pristop, ki bo zagotovil, da bodo vsi državljani EU in njihove družine to poletje potovali varno in s čim manj omejitvami. To potrdilo ne bo pogoj za prosto gibanje in ne bo nikogar diskriminiralo, poudarjajo v Bruslju.

Komisija sicer poziva države članice in Evropski parlament, naj čim prej sprejmejo predlog, da bo uredba začela veljati do poletja, predvidoma 1. junija

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  17 .03. 2021 ob  14: 19
Jaz bi jim povedal vse v eni frazi v kateri bi bilo malo družinske zgodbe, malo ljubezni in malo spolnosti ....skratka, Jebo vam pas mater psihopati
Ištrijan |  17 .03. 2021 ob  13: 39
Ne morem povedat kako na živce mi grejo tisti, ki so še nedavno širili teorije zarote o tem, da če ne boš cepljen ne boš smel nikamor...danes pa se vse bolj izkazuje, da so imeli prav!

V bistvu sem kar jezen!