Bo Đuro ob vikend?

Piran

Nekdanji počitniški dom propadlega Litostroja v Fiesi se je prelevil v počitniško hišo z bazenom Tanje Ribič in Branka Đurića – Đura, kljub temu, da piranska upravna enota ni izdala gradbenega dovoljenja za noben poseg, opravljen na omenjenem objektu. Gradbena inšpektorica zdaj preverja, ali bi bilo za gradbena dela na vikendu, ki si ga je v Fiesi omislil zvezdniški par, potrebno gradbeno dovoljenje.

Nepremičnina je po stečaju holdinga Litostroj bila najprej v lasti Igorja Pogačarja, ki je med drugim znan iz korupcijske afere s stavbo NPU v času ministrovanja Katarine Kresal ter iz propadle banke SIB, kjer je bil prokurist in je šla leta 2003 v likvidacijo. Po nekaj preprodajah jo leta 2004 kupil omenjeni par, nakar je doživela nekaj večjih gradbenih posegov; omislila sta si tudi bazen.

Prostorski akti piranske občine med drugim navajajo, da je na tem območju mogoče imeti objekte, namenjene dejavnosti oddajanja sob; sprememba namembnosti iz poslovne ni dovoljena. Po javno dostopnih podatkih Ajpesa sodeč takšna dejavnosti na naslovu, kjer stoji Đurov vikend ni prijavljena, zato se poraja dvom o skladnosti objekta z veljavnim prostorskim aktom. Slednje bo preverila tudi gradbena inšpekcija. Usoda sporne nepremičnine bo znana, ko inšpektor zaključi postopek. Le-ta se bo ob potrditvi dvomov o nepravilnostih odločil za rušenje objekta ali za globo in določitev roka za uskladitev gradnje s predpisi.

palinko |  01 .10. 2013 ob  11: 57
od špinela do špinela (od časopisa do časopisa) je šla pamet Slovencev v maloro
Đura i Đurine kućne čarolije . |  30 .09. 2013 ob  13: 09
http://www.youtube.com/watch?v=dWJhkCDzpCI