BLOKIRAN RAČUN IZOLSKE OBČINE: Plačati so morali slaba dva milijona odškodnine

Izola

Izolska občina je danes prejela sklep o izvršbi podjetja R Mercuri, kar pomeni, da ima občina trenutno blokiran račun. Občina bo sicer zoper sklep predlagala odlog izvršbe, saj je medtem vložila predlog za revizijo sodbe, oziroma sodišču predlagala drugo izvršilno sredstvo.

V začetku leta je postala izvršljiva odškodninska terjatev podjetja R Mercuri iz Bistrice ob Sotli zoper občino v višino skoraj 1,9 milijona evrov. Toliko naj bi skupaj z obrestmi znašala izgubljena poslovna priložnost. R Mercuri je namreč leta 2005 kupil približno 2300 kvadratnih metrov veliko zemljišče s 600 kvadratnimi metri veliko halo, nato pa z nekim hrvaškim podjetjem sklenilo predpogodbo za prodajo v višini 3,03 milijona evrov ob pogoju, da v enem letu prenehajo veljati prostorske omejitve za tisto območje. Do tega ni prišlo, R Mecuri pa je kasneje zemljišče prodal Raiffeisen Leasingu za 1,9 milijona evrov.

V zadnjih tednih so predstavniki občine in podjetja iz Bistrice ob Sotli skušali najti rešitev, novi župan Danilo Markočič je podjetje tudi prosil za odlog plačila do marca, ko naj bi občinski svet sprejel občinski proračun za leto 2019.

Očitno so bili pogovori zaman, saj je Občina Izola danes prejela sklep o izvršbi, so na občini potrdili za STA. To pomeni, da ima občina v tem trenutku blokiran račun.

Občina bo sicer, kot so napovedali, zoper prejeti sklep predlagala odlog izvršbe, ker je zoper sodbo višjega sodišča v Mariboru vložila izredno pravno sredstvo, in sicer predlog za revizijo postopka, vse dokler vrhovno sodišče ne odloči o izrednem pravnem sredstvu.

Obenem bo občina na podlagi zakona o izvršbi in zavarovanju sodišču predlagala drugo izvršilno sredstvo, in sicer rubež nepremičnin namesto rubeža sredstev na računu.

Prav tako bo občina ugovarjala zoper rubež na sredstva občine na podlagi zakona o izvršbi in zavarovanju, saj meni, da rubež na sredstva na računu ni dopusten in predmet izvršbe ne morejo biti denarna sredstva, ki jih ima občina na računu za izvajanje svojih temeljnih nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bubobubo |  16 .01. 2019 ob  17: 24
in kdo bi moral urediti te prostorske omejitve, saj se ve, kdo je za to kompetenten in naj odgovarja, če se ni uredilo, očitno je nekaterim odgovarjalo, da teren ostane tak kot je, tudi to se ve komu....torej jQuery112305494047625790661_1547655852071
ManofSteel |  16 .01. 2019 ob  15: 49
Saj v Izoli se ve kdo so vsi mamilaši....imajo gostilne in lokale za pranje denarja....Policija pa lovi hašišare. Najbrž tudi policija dobija svojo potico za "dobro" opravljeno delo.
ManofSteel |  16 .01. 2019 ob  15: 48
Sumim da George dela tudi z mamili...sodeč po njegovi družbi...
Bobi |  16 .01. 2019 ob  11: 54
Kateri župan je to zakuhal?
Ime in preimek prosim
ManofSteel |  16 .01. 2019 ob  11: 04
11
Veleumne glave v Izolski občini. Naj oni plačajo z lastnimi nepremičninami. mater vam hebem. In še se tolčejo po prsih, kako so oni oh in sploh...Srečo imate, da je v Izoli tričetrt prebivalstva skurjenega. V eni normalni občini bi vsi že viseli na grmadi !!! Z Koljoncem, Klokičem in Pečanovo vred !!