BI SE RADI POVZPELI NA VRH KONTEJNERSKEGA DVIGALA? V Luki vam ponujajo to priložnost (VIDEO)

Koper

Zaradi omejitev, povezanih z epidemijo, so se morali v Luki Koper tudi letos odpovedati tradicionalnemu pristaniškemu dnevu. Kljub temu so pripravili tri dogodke, s katerimi bodo obeležili rojstni dan Luke. Vse, ki bi si želeli ogledati pristanišče, tako vabijo, da si ogledajo 360-stopinjski video, ki jih bo popeljal v skrite kotičke pristanišča.

Prek posnetkov bo mogoče obiskati žerjavista, medtem ko pretovarja kontejnerje na ladjo, stati na vrhu kontejnerskega dvigala, se zapeljati z avtom v ladjo za prevoz vozil ter pomagati vlačilcu varno privleči ladjo do priveza. Izkušnja bo še bolj doživeta, v kolikor si bodo obiskovalci posnetek ogledali preko aplikacije YouTubea na pametnem telefonu, so zapisali v Luki Koper.

Ob odpovedi pristaniškega dne, ko obiskovalcem za en dan na široko odprejo vrata edinega slovenskega tovornega pristanišča in omogočijo ogled individualnim obiskovalcem, pa so v Luki kljub temu pripravili različne spremljevalne dogodke. Poleg današnjega virtualnega obiska so tako že v petek na Galeriji Luke Koper ob koprskem Bastionu, nasproti potniškega terminala, odprli razstavo fotografij Kristjana Stojakovića z naslovom Insajder.

V soboto pa je bilo mogoče na Facebook profilu Luke Koper v živo spremljati prihod olimpijske bakle. Luka Koper je namreč že več kot dvajset let pokrovitelj Olimpijskega komiteja Slovenije, so spomnili v koprski družbi.

Podjetje Pristanišča Koper je bilo ustanovljeno 23. maja 1957. Sesalni bager Peter Klepec je začel z izkopom morskega dna na severni obali mesta. Prvo ladjo so privezali leto in pol pozneje, ko je bil dokončan prvi vez. To je bila čezoceanka po imenu Gorica, last slovenskega ladjarja Splošne plovbe iz Pirana, piše na spletni strani Luke Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ribič pepe |  23 .05. 2021 ob  11: 03
kot,da v luki so samo žerjavisti!so še ostali mogoče še bolj pomembni!