BERLUSCONI V BOLNIŠNICI: Ima levkemijo

Svet

Nekdanji italijanski premier in aktualni senator ter predsednik vladne stranke Forza Italia Silvio Berlusconi ima levkemijo, ki naj bi bila tudi vzrok za njegovo hospitalizacijo. Informacijo, ki jo je prvi objavil Corriere della Sera, je potrdila tudi agencija Reuters iz vira blizu Berlusconija. Njegovo zdravstveno stanje je resno, vendar stabilno.  

86-letni Silvio Berlusconi se že od srede zdravi na oddelku za kardiologijo bolnišnice San Raffaele v Milanu zaradi težav z dihanjem. Že nekaj dni prej, 30. marca, so ga iz iste bolnišnice odpustili. Zdaj se pojavljajo prve podrobnosti o stanju nekdanjega premierja: po poročanju Corriere della Sera ima levkemijo. Položaj Berlusconija je zapleten, a stabilen. Noč je minila brez novic, italijanski mediji so v napovedih previdni, čeprav je v poročanju čutiti zaskrbljenost.

Po navedbah italijanskih medijev je pričakovati, da bo Berlusconijev osebni zdravnik Alberto Zangrillo danes objavil poročilo o stanju svojega pacienta.

Berlusconi je bil hospitaliziran januarja 2022 zaradi vrste pregledov, prav tako v bolnišnici San Raffaele. Približno leto in pol prej je utrpel nekaj resnih zapletov, povezanih s covidom-19, ki jih je opisal kot najhujšo izkušnjo. Berlusconi je junija 2016 uspešno prestal zelo resno operacijo na odprtem srcu, dve leti nazaj pa je bil hospitaliziran zaradi težav z aritmijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija