Banka Koper: "Le redko odobrimo posojilo brez zavarovanja"

V Banki Koper so glede posojila Zorana Jankovića na vprašanje spletnih Financ med drugim pojasnili, da v "zelo, zelo redkih primerih stranka, ki je dobro stoječa, ima dobro boniteto in 'credit history', lahko dobi posojilo brez zavarovanja".

Vodja korporativnega komuniciranje v Banki Koper Igor Radovič je v odgovoru za spletne Finance izpostavil, da mora imeti taka stranka veliko premoženja, zaupanje in zanesljive poroke.

V Banki Koper so sprva sicer za portal pojasnili, da je odobravanje kreditov odvisno od več dejavnikov. "Poleg višine plače ali osebnih prejemkov upoštevamo tudi vrednost premoženja, ki ga stranka poseduje, unovčljivost premoženja, vrednost zavarovanja ter nenazadnje preteklo kreditno sodelovanje z banko. Pri tem želimo izpostaviti, da vsak primer obravnavamo individualno," so zapisali v odgovoru za portal. Na vprašanja STA še niso odgovorili.

Po poročanju sredinega Večera je namreč Janković, takrat še predsednik PS, pet dni pred volitvami Pozitivni Sloveniji, ki jo je takrat vodil, posodil 100.000 evrov, ki naj bi mu jih stranka decembra 2012 vrnila. Jankovićevo posojilo je stranka PS delno porabila za redno delo, delno pa za predvolilno kampanjo pred volitvami v letu 2012.

Janković je po poročanju Večera pred slabimi tremi tedni najel 250.000 evrov posojila pri svoji matični banki, Banki Koper. Razlog za to naj bi bil, da ga je banka pozvala, naj poravna dobrih 211.000 evrov minusa na računu, njegov dovoljeni minus pa naj bi znašal 300.000 evrov, poroča časnik. Janković je v sredo za medije dejal, da ima ta limit odobren že 15 let.

Sorodne vsebine:

Banka Koper četrt milijona evrov Jankoviću?

KPK mora razkriti pogovor z Jankovićem

Šrot: Janković naju je z Bavčarjem izsiljeval

Deli novico: