BALKAN BO ZAJELA PEKLENSKA VROČINA: Se bomo tudi mi "topili"?

Slovenija

S koncem julija in začetkom avgusta se območju Balkana obeta nov vročinski val, v teh dneh pa naj bi dosegli najbolj intenzivno vročino tega poletja v Evropi, poroča večernji.hr. Ekstremno visoke temperature naj bi trajale najmanj teden dni.

Kot dodaja obalni ljubiteljski vremenoslovec Valter Grizančič, bo prihodnji teden ponekod na Balkanu preko 40 stopinj Celzija, ponekod blizu 45. Na udaru bodo predvsem Grčija, Makedonija, deloma pa tudi Srbija, Črna gora in Romunija. Visoke temperature je pričakovati tudi na jugu Italije.

Suša naj bi povečala tveganje za požare na jugu Evrope, še poroča večernji.hr.

Prihodnji teden ponekod na Balkanu čez 40 °C Morda tudi blizu 45 °C Zlasti Grčija, Makedonija, deloma Srbija, Črna gora,...

Objavil/a Valter Liam Ciklon dne Torek, 27. julij 2021

Kakšna pa bo vremenska slika v Sloveniji?

Kot napoveduje Grizančič, bo v Sloveniji med 26 in 32 stopinj Celzija, zlasti v notranjosti države pa je pričakovati občasne plohe in nevihte. Hujše vročine naj pri nas ne bi bilo, spremenljiv avgust pa naj bi prinesel občasne prehode front, takrat bi lahko presegli 30 stopinj Celzija.

Po delu srednje in zahodne Evrope so možni močnejši vremenski procesi med 8. in 15. avgustom, ki bi lahko dosegli tudi Slovenijo.

Danes bo po Sloveniji sončno, najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 33 stopinj Celzija. Zvečer in v prvem delu noči lahko na zahodu in severu nastane kakšna ploha ali nevihta, ponekod pa bo še pihal jugozahodni veter.

Jutri bo pretežno jasno, jutranje temperature bodo od 12 do 19, ob morju okoli 21 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature pa od 27 do 33 stopinj Celzija, poroča Agencija RS za okolje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Ištrijan |  28 .07. 2021 ob  13: 33
Ne bomo se topili, uživali bomo v prijetni poletni vročini. Zato čakam(o) teh par mesecev v letu, ki so vedno zelo prekratki.