'APETITI STARIH SIL' NAJ BI PODPIRALI MARKOČIČA: Kaj bi imeli v Izoli Pečanova, Zemljarič, Jamnik, Krumpak, Mišič?

Izola

Na nedeljskih lokalnih volitvah se bosta v Izoli v drugem krogu pomerila za župana Evgenij Komljanec (direktor ZD Izola, nosilec Liste Evgenija Komljanca – Ponosni na Izolo) in Danilo Markočič (upokojeni uradnik, politik na listi stranke DeSUS). Komljanec je v prvem krogu dobil 1.155 glasov (18,4 odstotka), Markočič 1.132 glasov (17,61 odstotka). Če v nedeljo zmaga Markočič, kdo si bo razkosal Izolo, ki so jo doslej obvladovali ljudje, zbrani okrog nekdanje izolske županje in poslanke SD Brede Pečan, kirurga Tomislava Klokočovnika ter nekdanjega podžupana Darka Grada, piše portal Požareport, ki še navaja, da ti isti ljudje zdaj očitno stavijo na Markočiča.

Breda Pečan in Danilo Markočič

Danilo Markočič je politično kariero začel kot vodja kabineta Brede Pečan, ko je ta županovala. Tako kot Pečanova je bil tudi Markočič pristaš Združene liste Socialnih demokratov (ZLSD), predhodnice današnje SD. Pečanova je danes v stranki DeSUS in Markočič prav tako, piše portal Požareport.

Ker po prvem krogu vodi Evgenij Komljanec, naj bi bili po poročanju portala pred nedeljskimi volitvami precej na trnih zlasti nekateri lokalni nepremičninarji in njihovi 'ljubljanski botri'. Izola ima kar nekaj nepozidanih območij, po katerih naj bi vladali veliki apetiti nepremičninarjev. Šlo naj bi za trikotnik nad hotelom Delfin, za območje Argo (ob dimniku), za območje nekdanje ladjedelnice in Delamarisa ter za območje Ruda – Merkur. Posebej mamljivo naj bi bilo veliko zemljišče v Livadah, ki je v lasti Primorja v stečaju.

Namesto vodnega parka Krumpak in Mišič načrtujeta stanovanja?

Gašpar Gašpar Mišič

Po navedbah virov portala Požareport naj bi se okoli Markočiča zbrala omrežja gradbincev, nepremičninskih špekulantov in vplivnežev, ki so ocenili, da je Markočič v primerjavi s Komljancem 'dovolj vodljiv in odprt za dogovore iz ozadja in da jim bo postregel s prostorskimi akti, ki so jim pisani na kožo'. Velik podpornik Markočičeve volilne kampanje naj bi tako bil 'izolski tajkun' Iztok Krumpak, ki ima v lasti podjetje Krumpak Group – Skupina Krumpak. Spomnimo, pri Krumpakovih na domačem dvorišču je julija letos zgorel avto. Ker so menili, da bi lahko šlo za osebno maščevanje, so za koristne informacije na Facebooku ponujali nagrado.

Avtomobil, ki je poleti zgorel pri Krumpakovih.

Po poročanju portala naj bi bil prav Krumpak tisti, ki naj bi 'stegoval lovke' po omenjenem zemljišču v lasti Primorja v Livadah, kjer je po veljavnem prostorskem aktu predviden vodni park (Aqua Park), ki ga je 'v navezi z nekdanjim direktorjem Primorja Dušanom Černigojem' predvidela že Pečanova. Po poročanju Požareporta naj bi zdaj Krumpak in Gašpar Gašpar Mišič želela spremeniti prostorske akte tako, da bi namesto vodnega parka tam nastalo 250 stanovanj, ki bi jih nato prodajala na trgu.

Pri zemljiščih ob morju naj bi 'ljubljanski lobiji' računali na Pečanovo ...

Za 'ljubljanske lobije' naj bi bila mamljiva Delamarisova zemljišča ob morju in zemljišča nekdanje ladjedelnice. Po poročanju portala pri tem računajo na navezo Janeza Zemljariča, Pečanove in njenega nečaka Boruta Jamnika, ki je direktor Modre zavarovalnice in 'odločevalec iz ozadja', ko gre za poteze Kapitalske družbe (KAD). Modra zavarovalnica in KAD sta junija letos od Hotelov Bernardin kupili kompleks San Simon.

Tomaž Klokočovnik in Darko Grad

... Pečanova naj bi računala, da bo Markočič 'poravnal stare dolgove'

Na območju nekdanje restavracije družbe Stavbenik v stečaju, ki je bilo kasneje v lasti družbe Eurest – Slorest, naj se ne bi dogajalo nič zaradi osebnega nasprotovanja Pečanove, ki 'želi mir na družinskem vrtičku' in zato onemogoča kakršnokoli resno investicijo. Nekdanji župan Tomaž Klokočovnik in nekdanji podžupan Darko Grad naj bi pripravila prostorski akt po naročilu oziroma željah 'naveze ljudi z Gorenjske', zbranih okrog holdinga Sava. Zemljišče sta Savi prodala Izolana Andrej in Vincenc Jereb.

Pečanova naj bi zdaj stavila na Markočičeve 'stare dolgove' oziroma naj bi računala, da ji bo pomagal spremeniti prostorski akt tako, da bo lahko zaradi 'želje po miru na družinskem vrtičku', ki ga imajo Pečanovi v neposredni bližini, še naprej 'uzurpirala' območje, še piše portal.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Night |  28 .11. 2018 ob  19: 06
32
@kaslc
Ti, ko kaj dosežeš v službi (pod pogojem, da si zaposlen/a), tvoj uspeh navzven pripišejo direktorju oz. organizaciji ali tebi osebno?

Ne mlatit prazne slame...
kaslc |  28 .11. 2018 ob  18: 36
-13
Ni pa potrčkalo od Brede.
Vedno pri koritu ,do sedaj ni naredil nič.
Sedaj pa revolucija z podznakom evolucije v preobleki nove stranke.
Drastično spremenili izgled, prispiriteto Izole.
Night |  28 .11. 2018 ob  17: 52
31
Hmmmm...kaj je že Komljanec? Bavčarjev bratranec, ali kaj že?