ANKARANČANI UJELI LJUBLJANČANA: Vlomil v kamp prikolico, brezdomec je v lokalu v Portorožu hotel prespati

Kronika

Zvečer so občani zadržali moškega, ki naj bi vlomil v kamp prikolico v Ankaranu. Policisti so identificirali 35-letnega Ljubljančana, ki je imel pri sebi vlomilsko orodje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij in dokazov, izdali pa so mu tudi plačilni nalog po zakonu o nalezljivih boleznih. V Portorožu je nekdo vlomil v lokal. Policisti so nato izsledili 45-letnega brezdomca, ki je vlomil in ukradel alkoholne pijače, zatem pa se je nastanil še v eni od sob poleg lokala.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 73 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 323 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč z materialno škodo, eno z lažjimi in eno s hujšimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali štiri tatvine in tri vlome ter nasilje v družini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v desetih primerih.

V petek so postojnski policisti obravnavali nasilje v družini. Pijan moški se je ob vročanju prepovedi približevanja uprl in odrinil policista. Kljub večkratnim opozorilom ni prenehal s kršitvami, zato so zanj odredili pridržanje in mu izdali plačilni nalog. Zaradi fizičnega nasilja nad ženo ga čaka kazenska ovadba.

V Kopru je nekdo vlomil v hišo, iz katere je lastnikom ukradel štiri moške ročne ure in zlatnino.

V soboto je v Bertokih nekdo ukradel zapuščeno in nezaklenjeno gorsko kolo znamke Leopard Alu, črne barve.

Popoldan so policisti v Divači ustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ima ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Včeraj ob 15.28 je prišlo do prometne nesreče pred počivališčem Ravbarkomanda, v smeri Ljubljane, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila iz Pirana in voznik kombija iz Domžal. 46-letnemu Domžalčanu je alkotest pokazal 0.93 mg alkohola v litru izdihanega zraka, sledi mu obdolžilni predlog.

V Izoli je nekdo iz kolesarnice ukradel ženski MTB, znamke Specialized Rockshopper Expert 29, letnik 2021, vredno 1.250 evrov. Kolo je bilo v kolesarnici s kolesarsko ključavnico priklenjeno za stojalo.

Ilegalne migracije

V petek so kozinski policisti pri Petrinjah obravnavali državljana Afganistana, pri Dragonji pa državljana Kosova. V soboto so v Dolenjah pri Jelšanah obravnavali državljana Kosova, pri Podgradu dva državljana Afganistana in dva državljana Pakistana, na Rakitovcu pa štiri državljane Irana.

V soboto ob 15.40 so imeli na mejnem prehodu Jelšane v postopku kombi registrskih številk Velike Britanije, ki ga je vozil 34-letni državljan Romunije. V prirejenem prostoru so policisti našli dva državljana Albanije. V nedeljo je bil voznik že odpeljan na zaslišanje k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.

Italijanski varnostni organi so vrnili tri državljane Maroka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija