ALI NAS ČAKA TAKŠNA PRIHODNOST? Na Kitajskem začeli izvajati analne covid brise

Svet

V kitajski prestolnici so pričeli prebivalce testirati z analnimi brisi na koronavirus. Strokovnjaki namreč menijo, da je ta metoda natančnejša in povečuje možnosti odkrivanja virusa.

Testiranje poteka tako, da bris vstavijo približno tri do pet centimetrov globoko v rektum in ga večkrat zasukajo. Celoten postopek naj bi trajal približno deset sekund.

Analno metodo testiranja so začeli pogosteje uporabljati med množičnimi testiranji po tem, ko je test pri 9-letnemu dečku pokazal pozitivno okužbo na angleško varianto virusa. Več kot tisoč zaposlenih in učencev na šoli okuženega je opravilo različne teste, vključno z analnimi brisi, poroča Daily mail. 

Tovrstne teste uporabljajo na Kitajskem že od lanskega leta, vendar jih, zaradi neprijetnosti, običajno uporabljajo pri ključnih skupinah v karantenskih centrih.

Li Tongzeng iz ene izmed pekinških bolnišnic je za televizijo CCTV dejal, da se sledovi koronavirusa dlje časa zadržujejo v anusu ali iztrebkih. Ugotovili so tudi, kot je dejal strokovnjak, da nekateri asimptomatski bolniki hitro okrevajo in je možno, da po treh do petih dneh, virusa v njihovem grlu ne bo več.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Obala1 |  27 .01. 2021 ob  22: 13
no ideja mi se zdi v redu pod pogojem, da politike testiramo z štilom za metle :-)
Martin Kacur |  27 .01. 2021 ob  20: 30
europski politiki bodo na pobudo Madzarske tak nacin testiranja takoj podprli. Najvec polemike bo verjetmo okrog palck za jemanje brisov.
hribi |  27 .01. 2021 ob  18: 49
Če se bo ta test izvajal tudi v Sloveniji potem bom jaz samoiniciativno v karanteni 5 let.