ALI JE ZELENSKI PRI SEBI? Pozval Nato, da "preventivno" z jedrskim orožjem spametuje Rusijo (VIDEO)

Svet

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v videonastopu pozval mednarodno skupnost, naj sprejme "preventivne ukrepe", da bi odvrnila morebitno uporabo jedrskega orožja s strani Rusije, kar nekateri razumejo kot poziv za "preventivni" jedrski napad na Rusijo. 

V nagovoru na Inštitutu Lowy, nestrankarskem mednarodnem političnem think tanku v Avstraliji, je Zelensky poudaril pomen "preventivnih napadov, preventivnih ukrepov", tako da lahko Rusija dobi boljšo sliko možnih posledic, če se odloči za uporabo jedrskega orožja.

"Preventivni koraki so ključnega pomena za odvračanje," je dejal Zelenski. Posvaril je pred "čakanjem na jedrske napade". "Kaj naj stori Nato? Odpraviti možnost, da bi Rusija uporabila jedrsko orožje. A kar je pomembno, še enkrat pozivam mednarodno skupnost, kot je bilo pred 24. februarjem: preventivni napadi, da bodo vedeli, kaj se jim bo zgodilo, če uporabijo jedrsko orožje. In ne obratno," je dejal Zelenski.

Ker so nekateri razlagali besede Zelenskega kot predlog za preventivne jedrske napade na Rusijo, je tiskovni predstavnik ukrajinskega predsednika Sergii Nykyforov pozneje besede Zelenskega drugače pojasnil. "Takšnih klicev iz Ukrajine ne boste nikoli slišali," je dejal Nykyforov v objavi na Facebooku in zatrdil, da bi se le Rusija zatekla k "izsiljevanju sveta" z jedrskimi grožnjami.

Zelenski sicer že dolgo poziva mednarodno skupnost, naj sprejme preventivne ukrepe, da bi Rusijo odvrnila od stopnjevanja konflikta, ki traja že več kot sedem mesecev. Njegovi najnovejši predlogi prihajajo po tem, ko se je Moskva odločila za priključitev delov okupirane Ukrajine z izvedbo referendumov, ki jih večina mednarodne skupnosti ne priznava. Glavno mesto Ukrajine Kijev naj bi se medtem pripravljalo na morebiten jedrski napad in evakuacijske centre oskrbovalo s tabletami kalijevega joda. Zelenski je v svojem četrtkovem nagovoru ponovil tudi zaskrbljenost zaradi ruske vojaške prisotnosti v ukrajinski jedrski elektrarni Zaporizhzhia, največji v Evropi, kjer obstaja nevarnost jedrske nesreče.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  08 .10. 2022 ob  16: 43
-2
zda so uvedle preventivne vojen in vidimo, kam je prišel svet... če je zelenskemu pa tudi putinu tako zelo všeč vojna naj gresta na bojišče in se pomerita medseboj.
manemebasat |  08 .10. 2022 ob  16: 30
Vse to medtem, ko se v ozadju pospeseno pripravlja novi svetovni red, v katerem bomo vsi suznji elite. Slabo se nam pise!
manemebasat |  07 .10. 2022 ob  19: 38
10
Preklet gnoj zadrogiran! In nase politicne podrepne muhe se veselo pasejo okoli zadnjikov NATA in gringosov! Golazen prodana!
Ištrijan |  07 .10. 2022 ob  18: 12
13
Mi to golazem podpiramo! Po nalogu ZDA preko posrednistva Ursule Pfaizerjeve!

Dovolj s tem!!
vseved |  07 .10. 2022 ob  13: 38
25
Zelenski jebe cel svet!