ALARM NA NIJZ: Prejeli pismo s sumljivo vsebino (FOTO)

Kronika

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) in ljubljanski infekcijski kliniki so danes dobili sumljivi pošiljki, vendar se je izkazalo, da nista bili nevarni za zdravje, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Posredovali so policisti in gasilci. Premier Janez Janša je na Twitterju ostro obsodil grožnje in pošiljke z belim prahom.

Na NIJZ na Trubarjevi cesti v Ljubljani so pošiljko prejeli okoli 13. ure. Dve osebi, ki sta bili izpostavljeni pri odpiranju pisemske pošiljke, iz katere se je ob odprtju vsul neznan prah, sta bili do zaključka analize v karanteni. Snov iz pošiljke na NIJZ so analizirali uslužbenci Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo.

Okoli 15. ure pa so sumljivo pošiljko prejeli na infekcijski kliniki v Japljevi ulici v Ljubljani. Po pregledu pošiljke so ugotovili, da tudi ta ne vsebuje nevarnih snovi. Policisti v obeh primerih okoliščine še preiskujejo in bodo o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Premier Janša je dogodek na Twitterju pospremil z zapisom, da ostro obsojajo grožnje in pošiljke z belim prahom direktorju NIJZ ter vodji in članom strokovne svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje. "Borijo se za zdravje in življenja vseh, zato so takšna ravnanja skrajno zavržna. Pričakujem, da bo policija storilce izsledila in kaznovala," je dodal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija