ALARM NA KOPRSKEM BENCINSKEM SERVISU: Od prodajalke zahteval artikle, ki jih ne prodajajo

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 91 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 273 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in dve tatvini, zaradi kršitev javnega reda je bilo 16 intervencij.

Fotografije so simbolične.

V soboto ob 14.45 je bil sprožen tihi alarm na enem od bencinskih servisov v Kopru. Policisti so na kraju ugotovili, da je moški nadlegoval zaposleno in se nikakor ni hotel odstraniti. Od nje je zahteval artikle, ki jih ne prodajajo. Po prihodu varnostnika na kraj se je umiril. Policisti so 40-letniku kljub temu izdali plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru, in sicer kričanja na javnem kraju. Ker je na kraju kazal očitne znake alkoholiziranosti, so ga policisti opozorili, naj ne vozi, vendar je sam povedal, da si bo zagotovil prevoz do doma. Med nadzorom prometa je patrulja na Istrski cesti v Kopru kasneje zaustavila istega 40-letnika, ki mu je alkotest pokazal 0,65 mg/l. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

Nekateri pregloboko pogledali v kozarec, drugi pod vplivom drog

V soboto ob 2. uri so policisti v Izoli ustavili 58-letno voznico osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, alkotest pa ji je pokazal 1,76 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Poleg tega ima vozilo pretečeno registracijo. Dobila je plačilni nalog, sledi pa ji še obdolžilni predlog.

Prav tako v soboto, in sicer ob 21.10, so policisti v Sežani ustavili osebni avto, ki ga je vozil 44-letni domačin. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,64 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, sledi obdolžilni predlog.

Ob 21.45 pa so policisti v Parecagu zasegli osebni avto 34-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, poleg tega pa je bil pozitiven na hitrem testu za prepovedane droge (pozitiven na amfetamine, kokain in opijate). Odrejen mu je bil strokovni pregled, ki ga je odklonil. Sledi obdolžilni predlog. Za voznika in njegovega sopotnika pa so policisti izdali še plačilni nalog zaradi druženja v osebnem vozilu brez zaščitnih mask.

Včeraj ob 1. uri so policisti v Sečovljah ustavili osebni avto. 30-letnemu Pirančanu so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,67 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 11. uri pa so v Kopru ustavili 35-letnega voznika iz Škofij, ki mu je alkotest pokazal 0,0, hitri test na mamila pa je odklonil. Odrejen mu je bil tudi strokovni pregled, ki ga je prav tako odklonil. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Danes zjutraj so policisti v Zazidu ustavili voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V predoru Kastelec zagorelo vozilo

V soboto ob 12.24 so bili policisti obveščeni, da je v predoru Kastelec (proti Kopru) zagorelo vozilo. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 44-letni voznici na osebnem avtomobilu prišlo do okvare na turbini motorja, posledično pa je bilo zelo veliko dima. Poškodovan ni bil nihče. Promet je bil ponovno sproščen ob 13.22.

Vlomi in kraje

V petek je nekdo vlomil v frizerski salon v Portorožu in ukradel nekaj gotovine.

V soboto je nekdo v Novi vasi vlomil v gospodarsko poslopje. Iz objekta je ukradel mlin za mletje žita s krožno žago, vreden 400 evrov.

Ilegalne migracije

V petek so policisti pri Dragonji obravnavali državljana Albanije, v soboto pri Kastelcu pa dva državljana Turčije. V nedeljo popoldan so policisti v Zabičah ustavili osebni avto, ki ga je vozil 34-letni državljan Kosova, z dovoljenjem za prebivanje v Avstriji. V vozilu je imel še dva državljana Kosova, ki sta prišla v Slovenijo nelegalno. Vozniku sledi kazenska ovadba.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija