AFERA PIVEC ODMEVA ŠE NAPREJ: Skok pozval Markočiča, da se opraviči Izolanom in stroške plača iz svojega žepa!

Izola

Po tem ko je v medijih odjeknila novica, da je kmetijska ministrica in predsednica stranke DeSUS Aleksandra Pivec v juniju na stroške Občine Izola bivala v enem izmed izolskih hotelov, se je podžupan Aleksej Skok iz vrst Socialnih demokratov od poteze izolske občine distanciral. "To se ne bi smelo zgoditi," je zapisal v izjavi za javnost.

Aleksej Skok

Vodja svetniške skupine Socialnih demokratov (SD) v izolskem občinskem svetu in podžupan Aleksej Skok je dejal, da sicer z županom Danilom Markočičem korektno sodelujejo, a da se morajo od tega dejanja distancirati, "saj ni v skladu z našim pogledom skrbnega upravljanja z javnimi sredstvi".

"Kolikor nam je znano je dosedanja praksa bila, da se hotelske nočitve plačuje samo tujim gostom, predvsem delegacijam iz pobratenih mest, s katerimi že več let sodelujemo (npr. Tolentino, Berlin-Kopenick)," je pojasnil Skok. Sam je mnenja, da ni nobene potrebe, da bi se nastanitev plačevala tudi domačim gostom, še posebej pa ne njihovim družinskim članom, ki niso nikakor povezani z občinskimi projekti.

Danilo Markočič in Aleksandra Pivec

V SD Izola od župana pričakujejo, da se bo za "spodrsljaj" iskreno opravičil vsem Izolanom, nastale stroške pa plačal iz svojega žepa.

"Za naprej pa bi bilo pametno sprejeti občinski pravilnik o porabi sredstev reprezentance in protokola, da bi bilo v vsakem trenutku popolnoma jasno, kaj je dovoljeno in kaj ne," je še zaključil Skok.

UPORABA EASYPARK APLIKACIJE SE OBRESTUJE: Plačaš le toliko, kolikor parkiraš (VIDEO)

EasyPark aplikacija, ki omogoča enostavno plačevanje parkirnine, je sedaj na voljo v vseh štirih obalnih občinah. Parkirnino lahko plačate z mobilno aplikacijo ali SMS-om Uporaba EasyParkove storitve je ali SMS-om. varna in enostavna ter lahko poteka na dva načina, z mobilno aplikacijo Velika prednost uporabe aplikacije je t. i. minutno parkiranje.

Ministričina pojasnila medtem pričakujejo njeni kolegi iz stranke DeSUS, a naj bi jim jih podala po dopustu, torej v ponedeljek. Medtem pa skupaj z zunanjim ministrom Anžetom Logarjem posmehljivo nazdravlja s kozarci vina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
I know |  05 .08. 2020 ob  16: 59
-3
Hi Lily,
ti podpiraš to "vlado" in te njene ultra sposobne politike?
PoČIValšek, PIVec, LOGar, janŠE in njihovi cash podporniki iz vrst SMC, DEJmiENŠUS,si al NIsi. Ma lepo te prosim. Najlij si čistega, anzi, en liter vina in spreglej vendarle Lily (Esmeralda).
Tom |  05 .08. 2020 ob  09: 42
Lili@, trenutna vlada ni po volji ljudstva, kajti sestavljena je umetno iz političnih strank, ki so izdali svoje volilce! Ker je tako, niti ni potrebno rušiti vlade, ker se bo zaradi nenačelnosti strank, ki jo sestavljajo zrušila sama od sebe! Mimogrede, za desno usmetjeno vlado ni afer, niti nih ni nikoli bilo, ker enostavno ne priznavajo zakonov, sodne in izvršilne oblasti, temveč spoštujejo zgolj to, kar je v njihovo korist, četudi prepojeno s kriminalom!
Lili |  05 .08. 2020 ob  09: 17
-3
Nobene afere ni...afero zganjajo mediji, in to vse z namenom rušenja vlade.
Tom |  05 .08. 2020 ob  08: 48
Skoraj da vsi komentarji so v smislu otroškega izgovora ...... zakaj samo jaz, saj oni tudi! Njega dni, so slovenci sanjali, da bodo druga Švica! Od le teh sanj je zgolj ostal dober vic, ki se najde v Švici, ter privablja grenke solze ravno zaradi mišljenja večine slovencev, da je vse dovoljeno, četudi je prepovedano!
I know |  05 .08. 2020 ob  08: 34
10
Župan je žal obdan s sodelavci, svetovalci in podpornimi službami omejenih sposobnosti. Bolje rečeno, nesposobnosti. Ni vse v pripadnosti stranki, treba je tudi kaj znat!
Nič ne bi bilo narobe, če bi bile stvari speljane na pravilen način. Kaj, ko večina te ustanove ne ve, kako je prav in kako narobe. Finche' la barca va......................jQuery112305734702054492351_1596608833274?!!!
Motoviltz |  05 .08. 2020 ob  07: 18
15
V Izoli imamo korupcijo že desetletja.
Vsi tile podžupani, svetniki in razni veljaki, ki se zgražajo za teh 400€ od Pivčeve so tako ali drugače povezani z veliko večjimi posli, ki so se izvajali pod mizo.
Govirimo o milijonih evrov v obliki raznih nepremičnin, pogodbenih poslov, subvencioniranj, dodelitev neprofitnih stanovanj .... vse preko partijske linije.
Alora bojte raje tiho.
Župan naj plača teh 400€, vi pa vrnite nazaj ukradeno.
Ivan |  04 .08. 2020 ob  22: 10
15
Karkoli in kakorkoli je župan naredil narobe, ne bi smel pod razno dovoliti Skoku take izjave (še posebej njemu ne!). Skok tega ne bi izjavil, v kolikor ne bi imel navodilo in podporo baze, stranke. Da sem jaz župan, najprej umaknem Skoka z mesta podžupana (! pa če je zadnje kar naredim !) in direktorja hotela pokličem na odgovornost.
Vsem ki jim je župan delal dobro in usluge, ga zdaj potapljajo. Kriv si je sicer sam, ma naj odreagira, naj se ne pusti!
Eho |  04 .08. 2020 ob  21: 36
-6
Ja, ma v primeru, če jo je Izolska občina povabila na večdnevni delovni obisk, spadajo zraven tudi stroški obiska...To je najmanj kar mora storiti občina...
Istriano |  04 .08. 2020 ob  19: 14
22
Ta pravi se je oglasil. Skok ti poskrbi za Židana in za vse, kar je zafural in bo vse v redu.
hribi |  04 .08. 2020 ob  18: 40
23
Kakšno norčevanje od Skoka. Očitno je, da politiki nimajo prav nobene moralne drže ali odgovornosti. Po njegovem je dovolj, da se opraviči. Kot da bi lopovu banke dal možnost da se opraviči in vrne denar. Kje pa je odstop zaradi trošenja mojega denarja za otroke ministrice? Vsi ti politiki so zreli za lustracijo.