ADRENALINSKI DNEVI ZA MLADA SLOVENSKA JADRALCA: Lina Eržen v zlati skupini, Val Eržen v srebrni (FOTO, VIDEO)

Slovenija

Jadralci so na evropskem prvenstvu v olimpijskem razredu iQFOIL v Patrasu opravili tri regatne dni. Vsi trije so bili močno vetrovni, včerajšnji krepko nad pričakovanji in napovedjo. Lina Eržen se je uvrstila v zlato skupino in s tem osvojila cilj tega EP, Val Eržen pa v srebrno skupino, so sporočili iz Jadralne zveze Slovenije.

Tako kot po prvih vetrovnih dneh je bil tudi danes veter spet zelo močan, do slabih trideset vozlov.

"Tukaj napoved ne drži nič, ker je večino časa termični veter, ki ga kanal poveča. Tretji dan se je prav tako odvil v močnem vetru, ki nam za zdaj ne prizanaša. Odvozili smo po štiri plove v vsaki skupini. Lina se je trudila, ampak več kot okoli 40. mesta ni šlo. Val je danes odvozil najbolje do sedaj, kar kažejo tudi njegove uvrstitve. V petek se obeta malo šibkejši veter in naša nova priložnost za dobre vožnje," je dejal Igor Eržen.

Prvemu regatnemu dnevu na EP za iQFOIL v vetrovnem grškem Patrasu je sledil še nekoliko bolj divji drugi. Vetra je bilo dopoldne celo do 40 vozlov, tako da so z regatami počakali do popoldneva, ko je nekoliko popustil. Obe skupini fantov in deklet sta tudi danes odjadrali po štiri plove. Lina Eržen nadaljuje z dobrimi nastopi. Danes je v cilj prijadrala kot 24., 15., 16. in 26., skupno je sedaj na 34. mestu. Dve slabši današnji uvrstitvi se ji sicer ne upoštevata. Val Eržen je danes jadral bolje kot včeraj in v skupni razvrstitvi pridobil 9 mest, po drugem dnevu je 89. Jutri Lina nadaljuje nastope v zlati skupini, kar je bil tudi njen cilj na tem evropskem prvenstvu. Val od jutri jadra v srebrni skupini. Če se bo vremenska napoved uresničila, je sedaj pred jadralci nekaj dni šibkega vetra. Čestitke našima mladincema za nastope v težkih pogojih in srečno tudi jutri! ???? Spletna stran regate: https://iqeuropeans2023greece.sailti.com/en/default/races/race

Objavil/a Jadralna zveza Slovenije - Slovenian Sailing Federation dne Sreda, 10. maj 2023

Lina Eržen je tretji regatni dan zaključila na skupnem 43. mestu, Val Eržen je še nekoliko napredoval in je zdaj na 86. mestu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija