80-LETNIK NAJPREJ POŠKODOVAL SVOJO ŽENO, NATO ŠE DVA POLICISTA: V oči jima je špricnil tekočino, ki je začela razjedati njuni uniformi

Kronika

Mariborski policisti so morali v četrtek popoldne posredovati v družinskem prepiru, v katerem je 80-letni osumljenec s še neznanim predmetom po glavi poškodoval svojo 90-letno ženo. Tej je pomagala stanovalka bloka, osumljenec pa se je zaklenil v stanovanje. Ko je policistom le uspelo do moškega, se je ta lotil tudi njih.

Fotografije so simbolične.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, 80-letnik kljub njihovim pozivom ni želel odpreti vrat, iz stanovanja pa je ves čas vpil, da bo vse pobil in nato še sebe. Na kraj dogodka so zato poklicali gasilce, da bi s tehničnim posegom odprli vrata, a so bila ta protivlomna, zato bi trajalo predolgo. Policista sta se zato, da bi preprečila ogroženost življenja, odločila na balkon stanovanja splezati po gasilski lestvi, takrat pa je osumljenec prišel na balkon in najprej enega, nato še drugega policista polil z jedko tekočino. Obema je tekočina brizgnila v oči in jim pričela razjedati uniformo.

Kljub ostri bolečini in nevarnosti, saj je imel osumljenec v roki tudi kladivo, sta ga policista nato le obvladala in vklenila. Reševalci, ki so prišli na kraj dogodka, so jima takoj nudili prvo pomoč in jima izprali ter nevtralizirali oči ter tako preprečili njuni hujši poškodbi. Oba policista sta utrpela lažje telesne poškodbe, eden od njiju je moral na bolniško. Reševalci so na zdravljenje v mariborsko bolnišnico odpeljali tudi poškodovano žensko in osumljenca.

Policisti po usmeritvah pristojne tožilke zdaj nadaljujejo s preiskavo kaznivih dejanj nasilja v družini, povzročitve lahke telesne poškodbe in napada na uradno osebo med opravljanjem nalog varnosti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija