POPOVIČ ČESTITAL BRŽANU: Ta naj bi ga premagal za las (FOTO, VIDEO)

Koper

Dosedanji koprski župan Boris Popovič je v izjavi za medije priznal poraz v drugem krogu tokratnih županskih volitev, čeprav uradni rezultati še niso objavljeni. Ob tem je že čestital protikandidatu Alešu Bržanu, ki naj bi po neuradnih podatkih zmagal le za okoli 12 glasov. "Koper je očitno razdeljen na pol," je še ocenil Popovič.

"Mi bomo konstruktivna opozicija v mestnem svetu, ne bomo klasična opozicija. Skrbeli bomo za to, da se upošteva vse prebivalce Mestne občine Koper, tako tiste, ki so dali glas za zmagovalca, kot za tiste, ki so dali glas nam ali na volitve sploh niso prišli - kot smo delali teh 16 let. Trudili se bomo, da se bo v mestnem svetu delalo v dobro prebivalcev in obiskovalcev Kopra. V teh 16 letih je bilo ogromno narejenega v Kopru in skrbeli bomo, da se bo Koper še naprej razvijal," je napovedal Popovič.

Kot je še povedal, ne pozna Bržanovega programa, upa pa, da bodo čim prej izvedeli, kaj se bo delalo, kakšne načrte imajo. "Da vidimo, kje jim lahko damo roko. Ne bomo jih ovirali. Če pa bomo videli, da gre to v neko drugo smer, ki lahko Koper spet pahne nazaj, bomo reagirali," je še napovedal odhajajoči župan Popovič. Vsem svojim podpornikom in volivcem se je zahvalil za glasove.

Odhajajoči župan je ob glasnih ovacijah in ploskanju svojih podpornikov ocenil, da je s svojo ekipo v 16 letih Koper spremenil v pravljično mesto. Izrazil je upanje, da bo tudi nova vladajoča ekipa "čuvala dosežene rezultate" in jih še izboljšala.

Kampanjo je sicer ocenil kot nekorektno in nekorektnosti pripisal "ozadju" njegovega protikandidata ter medijev, ki da so ga preveč napadali.

Na vprašanja novinarjev je Popovič pojasnil, da danes še ne bo šel čestitat Bržanu za zmago, saj bodo v njegovem volilnem štabu nocoj "žurali", temveč bo to storil v prihodnjih dneh.

Kot je povedal, je bil pripravljen na obe možnosti ob nocojšnjem drugem krogu volitev. "Bil sem pripravljen na še en županski mandat, čeprav sem bil na sendvičih vsak dan. Sem pa pripravljen na podjetniško prihodnost, kot znam. Prepričan sem, da bom uspešen, nameravamo na novo zaposliti kar nekaj ljudi. Energije imam dovolj," je še dodal.

Koper je po njegovi oceni sicer razdeljen na pol, volitve pa se niso izšle v njegovo korist tudi zaradi medijev, ki da so "peljali mantro" njegovih protikandidatov.

Ob tem je bil kritičen do obljub protikandidatov, na primer o ureditvi kanalizacije v zaledju Kopra, kar da ni izvedljivo čez noč, kot so obljubljali, in da se bodo zdaj znašli pred obvezo izpolnitve te obljube. Posvaril pa je tudi pred možnostjo novih referendumov za odcepitev od Mestne občine Koper, kajti po njegovih navedbah bo "težko držati mesto in podeželje skupaj". "Naša občina je neustavna in lahko pride do tega," je še dodal.

Bržan, neuradni zmagovalec drugega kroga, je v svojih izjavah ostal previden do konca, se je pa Popoviču zahvalil za čestitke.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Amistad |  03 .12. 2018 ob  12: 13
10
Da sem jaz na mestu Popoviča, bi iz mesta župana častno odstopil dokler se tej besedi lahko reče "častno".
Sam pri sebi ve koliko glasov je bilo kupljenih oz. oddanih na silo in sam pri sebi ve da je večina koprčanov proti njemu.
V mestnem svetu nima več večine in brezpogojnega kimanja ne bo več.
Mislim, pa da se je prvič v zgodovini slovenskih volitev zgodilo, da bodo o usodi mestne občine odločali zaporniki.....oziroma nekdanji cimri Borisa ;)
Lep dan vsem in upam da bomo vsi koprčani še naprej prijatelji ne glede na to kdo bo župan.
Stric iz ozadja |  03 .12. 2018 ob  06: 24
25
@Obala: Tudi, če bi zmagal Popovič, se točno ve, kaj bi bilo v prihodnjem mandatu. Očitno so se volilci naveličali takega načina dela in ocenili, da je čas za spremembo. G.Popovič je v svojem mandatu potegnil očitno veliko napačnih potez, ki so - spet očitno - pripeljale do sedanjega položaja. O tem naj dobro razmisli v naslednjem mandatu in naj poskusi spet na naslednjih volitvah, če bo seveda imel voljo in željo kandidirati. Ali Bržan s svojo ekipo lahko vodi občino vsaj tako uspešno pa prepusti oceno času. Vsekakor je treba izvoljenemu novemu županu čestitati, ne pa takoj brez tehtnega razloga že pričeti kritizirati. Se ni še niti vsedel na vroči stol in že je nekaj narobe. Halo?
Komunisti, povsod so |  03 .12. 2018 ob  05: 09
Dokler se ne popokajo nagravžni, vsestransko nesposobni, delomrzni, rdeči komunistični paraziti z vodilnih položajev v državi, bo tudi naslednji župan urejal zelenice -- edino kar lahko počne, medtem, ko mladi sposobni, pametni, ambiciozni, izobraženi, delovni koprčani bežijo na Dunaj, v London in Milano.
Obala1 |  03 .12. 2018 ob  01: 13
-24
Brzan župan? Ali se hecamo. Točno se ve kdo bo zdaj vodil občino, Brzan bo samo pridno klimal z glavo in pil kavo v Loggi... No imet Starmana, Franzo in Gasspar Mišič Mišiča za župane ni sploh dobro... Za njih je Popo car in poštenjak
Night |  02 .12. 2018 ob  23: 23
91
Pri 99,99 preštetih glasov je Bržan vodil za 1148 glasov. Mater...zgleda, da so vsi na predčasnih volili za Popovića. Človek upravičeno verjame, da so vsa namigovanja o kupovanju glasov in izsiljevanjih resnične...