270 KILOGRAMOV KOKAINA NA POTI V LUKO KOPER: Zgodilo pa se je to (VIDEO)

Kronika

Malteške oblasti so v pristanišču Freeport na vzhodu države prestregle pošiljko banan iz Ekvadorja, namenjeno v koprsko pristanišče, v kateri so našli več kot 270 kilogramov kokaina. Vrednost zasežene droge bi na črnem trgu lahko dosegla do 50 milijonov evrov, poroča malteški časnik Malta Today.

Malteška carina je več kontejnerskih enot izbrala za rentgenski pregled in pri dveh od njih ugotovila neskladnosti, zato ju je fizično pregledala. Zabojnika sta bila naložena z bananami iz Ekvadorja in sta bila namenjena v Slovenijo.

Cariniki so ob pomoči policistov z oddelka za boj proti drogam v enem od njih našli 170, v drugem pa 100 paketov s snovjo, za katero so posumili, da je kokain. Vsak paket je bil težak en kilogram. O najdbi so obvestili malteške pravosodne organe in sprožili nadaljnjo preiskavo.

#GDF #ReggioCalabria e Agenzia Dogane e Monopoli-ADM, con il coordinamento della #DDA, nell’ambito della lotta al narcotraffico, hanno sequestrato oltre 2700 kg di cocaina occultati in container in transito nel porto di Gioia Tauro. #NoiconVoi

Objavil/a Guardia di Finanza dne Torek, 16. maj 2023

Nedavno je v zabojnikih z bananami kokain v pristanišču Gioia Tauro v Kalabriji našla tudi italijanska policija. Po navedbah italijanske finančne policije so v dveh 12-metrskih hladilnih zabojnikih s 78 tonami banan zasegli 2734 kilogramov izjemno čistega kokaina, ki bi bil na črnem trgu vreden okoli 800 milijonov evrov. Najdbo so označili za rekordno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija