Luka Koper naj bi v kratkem poglabljala prvi bazen

Dela za dolgo pričakovano poglobitev prvega bazena v Luki Koper naj bi se začela v kratkem. Družba je dobila gradbeno dovoljenje Ministrstva za infrastrukturo in prostor za izgradnjo kaset, kamor bodo odlagali mulj. Začetek del bi lahko ustavila le tožba, ki je občina Ankaran v nastanku ne izključuje, poroča Delo.

Poglabljanje naj bi se začelo že prihodnji teden, izvajalce bodo v teh dneh uvedli v delo. V Luki Koper sicer poteka bitka s časom, saj veliki ladjarji nestrpno čakajo na poglobitev. Ta bo omogočila pretovor tudi največji kontejnerskih ladij. Gašpar Gašpar Mišič, prvi mož Luke Koper, naj bi zagotovil, da bodo dela končana do konca januraja prihodnje leto.

Delali bodo Hrvati in Grafist

Skupni strošek poglobitve prvega bazena v Luki Koper bo znašal 2,9 milijona evrov, kar je po poročanju Dela dobrih 600.000 evrov manj, kot je bilo sprva predvideno. Dela naj bi se izvajala pospešeno, da bo ujet obljubljeni rok. Dela bosta opravila hrvaški GP s Krka in Grafist.

Se bodo Ankarančani pritožili?

Dela bi lahko ustavila pritožba na izdajo gradbenega dovoljenja. Mišič ne pričakuje, da bi do tega lahko prišlo, saj kot je za Delo povedal: "Ne zdi se mi smiselno, da bi se katera koli lokalna skupnost pritoževala na izdano gradbeno dovoljenje. S tem bi delovala proti razvoju pristanišča in proti vsem prebivalcem teh lokalnih skupnosti, ki so tako ali drugače odvisni od delovanja pristanišča. Razvoj le-tega je tudi v interesu Ankarana."

Predsednik Krajevne skupnosti Ankaran Gregor Strmčnik pa možnosti tožbe ni izključil. "Gradbeno dovoljenje za parcelo 7A bomo obravnavali v odboru in svetu KS, saj bomo primorani varovati pravice občine v nastajanju. To pomeni, da bi morali pri podeljevanju stavbne pravice za zemljišče in pridobivanju odškodnine zanjo doseči tristranski sporazum med Luko, občino Koper in občino Ankaran v nastajanju. Če tega sporazuma ne bo, se bomo v 30 dneh pritožili na upravno sodišče," je dejal Strmčnik.

mici |  09 .11. 2013 ob  01: 41
petrič je prepameten , NI PODKUPLJIV! Grafist,popo,mišič ante in njihova družba pametnih ljudi ne potrebujejo,v poštev pridejo samo roboti!
Jozo |  08 .11. 2013 ob  21: 34
@Mujo, ajde preveri molim te da nije i koja kazeta od Petriča?
Mujo |  08 .11. 2013 ob  17: 51
AJDE ANKARANČANI NA JURIŠ, ALI PA Z STRMČNIKOM PASTI TRAVU. BOJIM SE ŠTO ĆE BITI JER PETRIĆ VIŠE NIJE ĐEK.
Nic.... |  08 .11. 2013 ob  11: 05
Nic nenavadne transakcije, iz zepa v zep :)
Le kdo drug |  08 .11. 2013 ob  10: 57
kot GRAFIST!!!! Kraja!