16-LETNIKOVA PRVA ZMAGA V ČLANSKI KONKURENCI: Val Eržen na svetovnem prvenstvu ugnal kar 57 tekmovalcev (VIDEO)

Slovenija

Šestnajstletni slovenski jadralec Val Eržen je včeraj na svetovnem prvenstvu razreda iQFOiL dobil plov v srebrni skupini, kar je njegova prva zmaga v članski konkurenci. S tem je v skupni razvrstitvi prehitel kar 57 tekmovalcev.

Val Eržen, ki je najmlajši udeleženec svetovnega prvenstva na Kanarskih otokih, je pred zadnjim dnevom zasedel 70. mesto med 118 tekmovalci.

"Težko je od najmlajšega tekmovalca pričakovati, da doseže prvo zmago v članski konkurenci. Veseliva se tega izjemnega rezultata, ki je lepa potrditev, da delamo pravo stvar. Ponosen sem na oba," je za spletno stran Jadralne zveze Slovenije dejal njegov trener in oče Igor Eržen.

ČESTITKEEEE VAL ERŽEN ZA PRVO ZMAGO NA ČLANSKEM SVETOVNEM PRVENSTVU!! ???????????????????????? Z velikim veseljem poročamo o današnjem izjemnem nastopu komaj 16-letnega Vala Eržena na svetovnem prvenstvu za iQFOiL na Lanzarotu. Jadralci so bili od danes razdeljeni v dve skupini, zlato in srebrno, Val Eržen je jadral v srebrni ter zmagal svoj prvi plov v članski svetovni konkurenci! ???????????? S to zmago je najmlajši tekmovalec na tem svetovnem prvenstvu prehitel vseh 57 tekmecev v srebrni skupini. Še več - da to prvo mesto ni bilo slučajen uspeh, potrjujejo tudi rezultati ostalih današnjih plovov, ki jih je končal na 5., 11., 16. in (36.) mestu v skupini. Z odličnim današnjim nastopom je napredoval tudi v skupni razvrstitvi, po današnjem dnevu je 70. v konkurenci 118 jadralcev. Dan je bil ponovno sončen in vetroven, veter se je v začetku gibal okoli 18 vozlov, potem pa skozi cel dan počasi slabel. Trener in Valov oče Igor Eržen poroča: “Ja, težko pričakuješ od najmlajšega tekmovalca na tekmi, da doseže prvo zmago v članski konkurenci. Veseliva se tega izjemnega rezultata, ki je lepa potrditev, da delamo pravo stvar. Ponosen sem na oba! Danes smo odvozili pet regat, tri kurze in dva slaloma. Veter je ves čas padal in tretja regata (kurz) je bila na meji regularnosti, zato smo potem prešli na slalom. Za nami je izjemen dan!” Jutri so pred jadralci še zadnje regate, v soboto pa za najboljših deset deklet in fantov regata za medalje, ki bo odločila o svetovnih naslovih. Čestitke Valu in celi ekipi za ta izjemen uspeh in srečno dalje!! ???????????? Več informacij in rezultati: https://2024iqworldslanzarote.sailti.com/en/default/races/race

Objavil/a Jadralna zveza Slovenije - Slovenian Sailing Federation dne Četrtek, 01. februar 2024

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija