NENADNA SMRT PRIZNANEGA SLOVENSKEGA KIRURGA: Bil je star le 48 let

Slovenija

V starosti 48 let je umrl znan slovenski specialist ortopedske kirurgije Matevž Gorenšek, lastnik medicinskega centra MD medicina, katerega solastnik je bil njegov oče Bogomir Gorenšek, prav tako ortopedski kirurg.

Gorenškovo truplo naj bi našli na kliniki medicinskega centra MD medicina, kjer je bil zaposlen kot direktor. Po neuradnem poročanju Dela in Slovenskih novic naj bi umrl zaradi kapi.

Bil je ortopedski kirurg, subspecializiran za bolezni hrbtenice in stopal. Poklicno pot je posvetil operativnemu zdravljenju degenerativnih obolenj hrbtenice. Študij medicine je leta 2004 zaključil v Ljubljani, leta 2010 se je kot kirurg zaposlil na Ortopedski kliniki UKC Ljubljana.

Njegovo znanstveno raziskovalno delo je temeljilo na preprečevanju in zdravljenju degenerativnih bolezni hrbtenice. Bil je avtor številnih strokovnih člankov in predavatelj na področju hrbtenične kirurgije, član Vertebrološkega združenja Slovenije in član ameriške akademije hrbteničnih kirurgov. Od leta 2017 je bil predsednik odbora za zasebno dejavnost in član izvršilnega odbora Zdravniške zbornice Slovenije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija