ZAKAJ SO POLICISTI VČERAJ STRMELI V DA PONTEJEV VODNJAK? Našli so, kar so iskali, a nekaj je manjkalo

Kronika

Včeraj so mimoidoče presenetili policisti, ki so se sklanjali nad vodnjakom na Prešernovem trgu v Kopru. Razlog? V njem so iskali in tudi našli denarnico in kovinsko blagajno  plen, ki ga je minuli konec tedna iz enega izmed frizerskih salonov v mestnem jedru odtujil neznanec. Tako denarnica kot blagajna sta seveda bila brez gotovine.

V Izoli je včeraj nekdo moškemu z invalidskega vozička ukradel denarnico z dokumenti in gotovino. Denarnico je oškodovanec imel v torbici, ki jo je pustil na električnem invalidskem vozičku pred trgovino, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. V vasi pri Sežani pa je danes ponoči nekdo vlomil v hišo ter lastnikom ukradel gotovino in zlatnino.

Na mejnem prehodu Sočerga so policisti zasegli kombi 26-letnemu vozniku, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog. V Postojni so zasegli skuter Piaggio ZIP 25. 18-letni voznik nima vozniškega dovoljenja, moped pa je predelan. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

Ob 19. uri je v Ilirski Bistrici 61-letni voznik osebnega avtomobila pri zavijanju desno izsilil prednost 28-letnemu kolesarju, ki je vozil po kolesarski strezi. Trčil je vanj, pri čemer je kolesar padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju sledi plačilni nalog.

Ob 21.37 so bili policisti obveščeni, da je v vasi Lokev padel kolesar. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 36-letni domačin iz neznanega vzroka zapeljal s ceste in trčil v obcestni betonski zid, izgubil nadzor nad kolesom in padel. Odrejen je bil strokovni pregled. Iz Splošne bolnišnice Izola so PU Koper obvestili, da je huje poškodovan.

Policisti PU Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 157 klicev. Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo, eno z lažjimi in eno s hujšimi poškodbami, zasegli so dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in štiri tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile tri intervencije. Obravnavali so tudi 11 ilegalnih migrantov: pri Podgorju šest državljanov Pakistana, na Sušaku enega državljana Pakistana, pri Podgorju dva državljana Irana, pri Zazidu pa dva državljana Afganistana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija