ZA OBALNIMI POLICISTI JE NAPOREN KONEC TEDNA: 753 klicev in kar 214 nujnih primerov

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 214 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 753 klicev. Obravnavali so 33 prometnih nesreč, od teh 28 z materialno škodo, osem z lažjimi telesnimi poškodbami, eno s hudimi telesnimi poškodbami in eno s smrtnim izidom. S področja kriminalitete so obravnavali 10 tatvin, šest vlomov, pet kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, lahko telesno poškodbo in kaznivo dejanje nasilja v družini. Zaradi kršitev javnega reda so opravili 18 intervencij, od tega 15 na javnem kraju in tri v zasebnih prostorih. Obveščeni so bili tudi o 13 požarih.

Petek: Misterij s križišča Inde še ni raziskan 

Neznani storilec je preko noči na petek na počivališču Ravne iz tam parkiranega tovornega vozila iztočil 500 litrov dizelskega goriva in s tem državljana Madžarske oškodoval za približno 500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 7.50 je v Kopru prišlo do trčenja med 80-letnim voznikom osebnega avtomobila in skuterjem, ki ga je vozil 15-letnik iz okolice Kopra. Policisti so ugotovili, da je voznik osebnega vozila odvzel prednost skuteristu, ki je zaradi trčenja padel in se lažje telesno poškodoval. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Policisti še vedno zbirajo obvestila o izginulem osebnem avtomobilu s križišča Inde, kjer ga je na pločnik po prometni nesreči parkiral voznik. Ko se je ponj vrnil z avtovleko, vozila ni bilo več. Po končani preiskavi sledi kazenska ovadba za osebo, ki je vozilo odtujila.

Malo pred 16. uro je na avtocesti med Bivjem in tunelom Dekani prišlo do prometne nesreče, pri kateri se je lažje poškodoval 50-letni voznik tovornjaka. Policisti so ugotovili, da je 55-letni voznik osebnega avtomobila, zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v zadnji del tovornega vozila. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 16. uri so piranski policisti v Strunjanu ustavili 47-letnega voznika, ki mu je alkotest pokazal rezultat 1,31 mg/l. Moškemu so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.

Fotografija je simbolična. 

Soboto zaznamovale nesreče mopedistov

Ob 8.40 je v Kopru prišlo do prometne nesreče med mopedistom in kolesarjem. Policisti so ugotovili, da je 17-letni mopedist zaradi nepravilne smeri vožnje trčil v 41-letnega kolesarja, ki je padel po tleh in se pri tem tudi lažje telesno poškodoval. Zoper mladoletnega povzročitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ob 16.28 je v bližini naselja Stepani prišlo do prometne nesreče s samoudeležbo mopedista. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi neznanega vzroka, po cestišču padel 49-letni moški, ki se je pri tem lažje telesno poškodoval. Moški je bil odpeljan na zdravljenje v izolsko bolnišnico. Po znanih rezultatih strokovnega pregleda zoper voznika sledi ustrezen ukrep.

Nedelja: Avstrijcu v San Simonu ukradli dve električni kolesi 

Kozinski policisti so ob 4.44 ustavili voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,58 mg/l. Moškemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Neznani storilec je iz garažne hiše v San Simonu ukradel dve električni kolesi eno znamke KTM in drugo znamke HRINKOV. S kaznivim dejanjem je oškodoval državljana Avstrije za skupno 5.500 evrov. Po preiskavi zoper storilca sledi kazenska ovadba.

Kot smo že poročali včeraj, je na regionalni cesti Razdrto–Senožeče, pred naseljem Senožeče, ob 12.09 prišlo do prometne nesreče, v kateri je umrl 30-letni voznik motornega kolesa, doma iz Pivke.

Ilegalne migracije

V zadnjem vikendu so policisti na območju Policijske uprave Koper skupno obravnavali 18 ilegalnih prebežnikov. V petek je bilo prijetih 14 ilegalnih prebežnikov, in sicer so policisti pri Zazidu prijeli 11 državljanov Afganistana, v Klancu pri Kozini dva državljana Afganistana, pri Črnem Kalu pa enega državljana Afganistana. 13 oseb je zaprosilo za azil, zato so bili nastanjeni v azilni dom, eno osebo pa so policisti po izvedenem postopku vrnili hrvaškim varnostnim organom.

V soboto so policisti prijeli tri ilegalne prebežnike, in sicer dva državljana Afganistana pri Brežcu, zvečer pa še enega državljana Afganistana na Valeti nad Portorožem. Vse tri osebe bodo predvidoma danes vrnjene hrvaškim varnostnim organom. V nedeljo pa so policisti pred Starodom prijeli državljana Kosova, ki je nezakonito prestopil mejo izven mejnega prehoda. Po postopku bo vrnjen na Hrvaško.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija