NAGRADA: Ankaran ima najboljši kamp v državi

Ankaran

Obiskovalci spletnega portala avtokampi.si so že peto leto zapored izbirali najboljše kampe v Sloveniji in na Hrvaškem, nagrade pa so podelili v Biogradu. V kategoriji večjih slovenskih kampov je prvič zmagal kamp Adria iz Ankarana, med manjšimi kampi v Sloveniji pa je največ glasov prejel kamp Nadiža iz Podbele pri Kobaridu.

Urednik spletnega portala Klemen Hren je na podelitvi nagrad v hrvaškem Biogradu ocenil, da je bila letošnja sezona odlična, saj tako kot slovenski in hrvaški kampi beležijo povečanje število gostov in nočitev. V Sloveniji se je število nočitev povečalo za 10 odstotkov, medtem ko so gosti na Hrvaškem ustvarili za štiri odstotke nočitev več kot prejšnjo sezono.

V izboru Naj kamp Adria 2015 je sodelovalo 56 kampov iz Slovenije in 154 iz Hrvaške, ki so bili glede na velikost in lokacijo razvrščeni v devet kategorij.

V kategoriji večjih slovenskih kampov je prvič glavno nagrado osvojil kamp Adria iz Ankarana

Na drugo mesto se je uvrstil dosedanji večletni zmagovalec kamp Terme Čatež, tretji pa je kamp Šobec iz Lesc. Med manjšimi kampi v Sloveniji je največje število glasov prejel kamp Nadiža iz Podbele pri Kobaridu. Kamp Kolpa iz Vinice, ki ga upravlja družina Kadunc, je osvojil drugo mesto, kamp Dolenjske Toplice pa tretje mesto.

V zadnjih letih je med turisti veliko povpraševanje po glamuroznemu in doživljajskem kampiranju, v tej kategoriji pa je največ glasov osvojil kamp Bled, ki gostom omogoča bivanje v lesenih hišicah. Na drugem mestu je kamp Terme Čatež, na tretjem pa resort Garden Village Bled.

Na Hrvaškem slavila Valkanela

Med večjimi kampi v hrvaški Istri je letos največ glasov slovenskih kampistov zbral kamp Valkanela iz Vrsarja. Drugo mesto je osvojil poreški kamp Lanterna, glasovalci pa so tretje mesto podelili kampu Sirena iz Novigrada. V kategoriji manjših istrskih kampov si je prvo mesto tudi letos prislužil kamp Ulika iz Rovinja. Drugo mesto je osvojil Kranjski kamp iz Premanture in tretje kamp Pomer.

Kampi v Kvarnerju so med slovenskimi kampi med najbolj priljubljenimi, saj Slovenci predstavljajo kar četrtino vseh gostov v tamkajšnjih kampih. Med večjimi kampi je tudi letos, že peto leto zapovrstjo, prvo mesto osvojil kamp Čikat iz Malega Lošinja. Na drugo mesto se je uvrstil kamp Njivice, na tretjem mestu pa je kamp Krk.

Med manjšimi kvarnerskimi kampi je vrstni red enak kot lani

Nepremagljiv ostaja kamp Lopari iz Nerezin na otoku Lošinj, drugo mesto je osvojil kamp Mali iz Baške in tretje kamp Bor iz mesta Krk. V kategoriji večjih kampov iz Dalmacije je prvo mesto že petič zapovrstjo osvojil kamp Straško iz Novalje na otoku Pag. Na drugem mestu je tudi letos kamp Park Soline iz Biograda, tretje mesto pa je osvojil kamp Šimuni z otoka Pag.

V kategoriji dalmatinskih manjših kampov je prvo mesto pripadlo kampu Slanica z otoka Murter, drugo mesto je pripadlo kampu Lupis iz Lovišta na Pelješcu in tretje kampu Biograd. Med nudističnimi kampi je največje število glasov letos prejel kamp Koversada iz Vrsarja, drugo mesto je pripadlo kampu Valalta iz Rovinja z letos odprtim wellness centrom in notranjim bazenom, tretje pa kampu Ulika iz Poreča.

Deli novico:

KDOR |  17 .11. 2015 ob  00: 50
sebe ne ceni ga tudi drugi ne.
bolno |  03 .11. 2015 ob  14: 37
-1
adria je sramota za ankaran !!!!!!! lopovi sram vas bodi ,,, bogi ljudje ki delajo v adriji,,,, raje kej o tem napište kako je s plačami, odnosi , šefi , . KJEEE SO PARE????????????????????''
Franz Josef |  02 .11. 2015 ob  07: 44
-1
hahahaha...kateri pa je potem drugi...in kakšen šele je?
Franz Josef |  02 .11. 2015 ob  07: 42
-1
hahahaha...kateri pa je potem drugi...in kakšen šele je?
W |  30 .10. 2015 ob  14: 53
-1
JADRANKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Koliko |  30 .10. 2015 ob  07: 30
-4
kampov pa že imamo?
Halo |  30 .10. 2015 ob  01: 09
-3
Allora smo res na dobrem....

Mimogrede, kdo je dal minuse prve komentarju, bi očitno res pojedel tudi drek, samo da mu rečejo, da je slovenski!
Koper |  29 .10. 2015 ob  20: 17
-3
Kaj se bodo se zmislili ha ha
Slepec |  29 .10. 2015 ob  19: 39
-2
Po vsej verjetnosti so ocenjevali slabovidni člani komisije.
Zalostno |  29 .10. 2015 ob  16: 14
-5
Ce je Adria na nivoju pol smo res v k....malo na Hr pogledat kako mora zgledat kamp