Za gurmane: Top 10 restavracij sveta

Trendi

V teh dneh je priljubljena popotniška spletna stran Tripadvisor objavila seznam najbolje ocenjenih restavracij po izboru njegovih uporabnikov.

Letos je Tripadvisor na podlagi mnenj in ocen na milijone uporabnikov z vsega sveta nagradil kar 365 restavracij z različnih kontinentov, istočasno pa je objavil tudi izbor Top 10 restavracij sveta.

Čeprav na seznamu najboljših restavracij sveta ni nobene slovenske, je več kot spodbudno dejstvo, da je kar osem restavracij od desetih evropskih. Tako na seznamu med drugim najdemo špansko, francoske, angleške in dansko restavracijo, ki so si po mnenju gurmanov z vsega sveta zaslužili naziv najboljših.  

1.      Martin Berasategui – Lasarte, Španija

 

2.      Europea – Montreal, Kanada

 

3.      Maison Lameloise – Chagny, Francija

 

4.      Adam’s – Birmingham, Angljia

 

5.      Restaurant Sat Bains – Nottingham, Anglija

 

6.      Geranium – Kobenhavn, Danska

 

7.      PIC – Valence, Francija

 

8.      NARISAWA – Minato, Japonska

 

9.      Le Manoir Aux Quat’Saisons – Great Milton, Angljia

 

10.  Epicure – Pariz, Francija

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
bublo |  17 .10. 2015 ob  07: 45
Ja in kaj zdej....kaj nam to pomeni. Meni je zadosti ena mineštra ,zelenjavna ali bilo kakšna in ena dobra domača pašta in en glaž vinca. Vse ostalo so zame pomije, ki jih moraš plačat v zlatu. Sem bil pred leti na slow food sceni na Zemonu. Večerjali smo ene 4 ure... pa tale pate ( pol sem zastopu da je to ena navadna pašteta ), pa uni , pa ne vem še kakšne velike in pomembne nazive je imela tista hrana... Vse je bilo na velikih krožnikih premera tam do pol metra okrašeno z travniškimi rožicami.... Ko sem prišel domov sem šel prvo v hladilnik in si naredil panin z mortadelo, ker sem bil lačen kot volk......spili pa smo ene 2 botiljki na glavco, tako da vse kar je bilo užitno je bilo vino, tega pa je bilo kar preveč. Taka je moja izkušnja s temi restavracijami in drekci pekci ki jih ponujajo na nakracanih krožnikih.