VILA NAPOLI ZA ZAČASNE NAMESTITVE STAROSTNIKOV: 1,4 mio evrov nepovratnih sredstev za izolski dom (FOTO)

Piran

Župana občin Izola in Piran ter direktorica Doma upokojencev Izola so danes podpisali Pismo o podpori programu varstva starejših v Vili Napoli na Senčni poti v Portorožu. Občini se zavezujeta, da bosta pomagali pri izvajanju programa v skladu z možnostmi in potrebami, ki bodo izražene s strani nosilca programa doma upokojencev.

Ena prednostnih nalog občine na področju socialnega varstva starejših je zagotoviti pogoje za kakovostno preživljanje starosti svojih občanov, poudarjajo na izolski občini, glede na vse večji delež starejšega prebivalstva.

Dom upokojencev Izola je leta 1951 dobil v dar portoroško Vilo Napoli, z namenom v njej urediti aktivnosti za starejše. Objekt je zapustila Virginija Viezzoli. Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je odobrilo projekt, za katerega je izolski dom prejel 1,42 milijona evrov nepovratnih sredstev.

V Vili Napoli bodo vzpostavili enoto za zagotavljanje dnevnih oblik varstva in enoto za nudenje začasnih namestitev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ZigaZois |  22 .10. 2020 ob  20: 50
Dom upokojencev Izola je leta 1951 dobil v dar portoroško Vilo Napoli. Je bi to tiskarski škrat ali so res toliko časa čakali na . . .
Ivan |  22 .10. 2020 ob  07: 17
No, to je pa lepo.

Samo upajmo na prijazno časovnico.