VELIKANKA ZA KITAJCE NASTAJA V NAŠI BLIŽINI: V Tržiču delajo Costo Venezio

Trst

Italijanska ladjarska družba Costa Crociere je naročila ladjo za križarjenja, ki bo narejena posebej za kitajski trg. Costa Venezia se bo imenovala luksuzna križarka, ki jo trenutno gradijo v ladjedelnici Fincantieri v furlanskem pristanišču Tržič in jo nameravajo splaviti marca 2019 v Trstu.

Nova luksuzna ladja bo imela 2116 kabin za 5260 potnikov, na svojo prvo pot pa se bo podala iz Trsta proti Šanghaju, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA.

Pri tem naj bi ladja potovala po poteh Marca Pola - mimo Grčije, Izraela, Združenih arabskih emiratov, Malezije, Vietnama in Japonske. Na krovu bodo redno prirejali zabave v maskah v stilu beneških karnevalov, so sporočili iz družbe Costa Crociere. Vozovnice za krstno vožnjo bodo na voljo tudi potnikom iz Evrope.

To bo prva ladja tega italijanskega ladjarja, ki bo narejena posebej za kitajske goste, v ladjedelnici Fincantieri pa so že naročili še drugo. Njena dobava je predvidena leta 2020.

Prilagajanje luksuznih ladij za križarjenja azijskim standardom je zaradi vse večjega števila kitajskih gostov nujna. Leta 2020 bo po napovedih na križarjenje odšlo 4,5 milijona Kitajcev, leta 2030 pa celo deset milijonov, so poročali italijanski mediji.

Deli novico:

xxl |  02 .11. 2017 ob  10: 57
Bravo naši sosedje.... očitno ste mojstri v izdelovanju ladij...
Trot |  01 .11. 2017 ob  18: 52
Barku švajseju u monfalkoni..splavla bo pa v Trsti...kaj do trsta jo boju nesli vrabci..
satir |  01 .11. 2017 ob  18: 45
-1
ja in nadležni gosti ki bodo preveč spraševali... hm... se pač ne bodo nikoli izkrcali.
satir |  01 .11. 2017 ob  18: 44
Da bo imela čučavac v kabini, pa na strehi bodo gojili riž, spodaj pod kuhinjo pa prašiče na pomijah, iz gnoja bodo izdelovali biogorivo, za barko bo vlekla rešetke za ribe, ki bodo sproti pojedle kar bo barka spustila za seboj, ribe bodo sproti lovili in pojedli iz ribjeih kosti in glav in črev, pa bodo mleli kostno moko in z njo futrali race, ki se bodo prehajale po riževih poljih, lovile polže in sproti gnojile polja. Barka sploh ne bo potreboval ničesar razen gostov. he...
Chang |  01 .11. 2017 ob  18: 38
In kaj pomeni narejena za Kitajce