V PRIDRŽANJU PRI PIRANSKIH POLICISTIH GA JE OBŠLA SLABOST: Hrvat prepeljan v SB Izola

Kronika

Sinoči ob 20.56 se je v Luciji zgodila nesreča, v katerih je bil udeležen 69-letni Hrvat. Z avtomobilom je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča trčil v drog javne razsvetljave. Ker mu je alkotest pokazal 0,66 mg/l alkohola, so ga policisti pridržali. Ob 5.05 pa mu je nenadoma postalo slabo in je bil z reševalnim vozilom prepeljan v izolsko bolnišnico. Policisti so zoper 69-letnika podali obdolžilni predlog.

Fotografija je simbolična.

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Koper posredovali v 56 primerih, na 113 so prejeli 162 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri sta bili dve osebi lažje poškodovani in šest nesreč z materialno škodo. Obravnavali so še dva poskusa vloma, tri tatvine, ponarejanje listin in dve poškodovani tuje stvari. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali v sedmih primerih.

V Kopru je neznanec poskušal vlomiti v nenaseljeno stanovanjsko hišo, v okolici Kopra pa v avtomobil, na katerem je pri tem odpadla okrasna letev.

Na mejnem prehodu Starod so policisti zasačili 37-letnega bosanskega šoferja, ki je imel ponarejeno listino o tovoru. Sledjo so zasegli, mu izrekli globo, čaka pa ga tudi kazenska ovadba.

Včeraj dopoldne so v Izoli policisti ustavili 44-letnega Pirančana, ki mu je odrejeni hitri test na mamila pokazal prisotnost konoplje. Odrejen je bil strokovni pregled in odvzeto vozniško dovoljenje.

Sinoči so v Kopru ustavili 60-letnega tovornjakarja, ki mu je alkotest pokazal 0,80 mg/l alkohola. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in odvzeli vozniško dovoljenje.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 16 oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo s Hrvaško. 14 je bilo državljanov Afganistana, ki so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili prepeljani v azilni dom. Dva državljana Kosova pa bosta vrnjena na Hrvaško.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija