V NOČNIH URAH IZBRUHNILA POŽARA V DVEH PODJETJIH: Zrušila se je streha, evakuirali prebivalce (FOTO)

Kronika

V nočnih urah sta zagorela objekta dveh podjetij. V naselju Bič v občini Trebnje je zagorelo v objektu podjetja Treves, na območju Ribnice pa je zagorelo v enem od objektov podjetja Riko Hiše, je razvidno s spletne strani uprave za zaščito in reševanje.

Foto: PGD Trebnje

V naselju Bič je požar zajel celoten objekt podjetja Treves v velikosti okoli 75 krat 40 metrov. Del proizvodnje in pisarniških prostorov je pogorel, prišlo je tudi do porušitve strehe. Ogrožen je bil tudi plinohram, ki so ga gasilci uspešno zavarovali. Zaradi požara in dima so evakuirali bližnje prebivalce. Aktivirana je bila celotna gasilska zveza Trebnje in občinski štab Civilne zaščite.

Obsežen požar so gasilci večinoma omejili, žarišča požara naj bi pogasili predvidoma do poldneva, je povedal namestnik poveljnika trebanjskih gasilcev Blaž Vozel. Po prvih podatkih gmotna škoda presega milijon evrov, je poročal Radio Slovenija.

Fotografija je simbolična.

Treves je proizvodno podjetje, specializirano za izdelavo notranje opreme, termo formiranih preprog ter zvočnih in termičnih izolatorjev.

Okoli 2. ure je zagorelo še v enem od objektov podjetja Riko Hiše v Ribnici. Gasilci so požar pogasili, policisti pa si bodo kraj ogledali, ko bodo pogoji varni. Dosedanji podatki ne kažejo, da bi šlo za namerno kaznivo dejanje, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Do zdaj zbrani podatki kažejo, da ni bil nihče poškodovan.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija