V Ankaranu so se odpovedali Koprčanom

Ankaran

Skupni Medobčinski inšpektorat ne bo zaživel med Občino Ankaran in Mestno občino Koper, temveč se bodo ankarančani povezali s piranskimi redarji.

Od začetka leta v ankaranski občini ni redarjev, idejo o skupnem Medobčinskem inšpektoratu z občino Piran pa morajo na sejah potrditi tako ankaranski kot piranski svetniki, zato se bo ta v praksi realizirala šele sredi poletja ali jeseni, poroča Radio Koper. Da bi se Ankaran povezal s koprskim redarstvom ni uspelo, saj so sodelovanje zavračali nekateri ankaranski občinski svetniki, ki so imeli s koprskimi redarji slabe izkušnje.

Kot še poroča radio bosta občini z dogovorom prihranili, polovico stroškov jima bo financirala država. Sedež službe bo v Piranu, za zdaj pa ni znano, ali bodo v Ankaranu zaposlili nove redarje ali se bodo tja vozili tisti iz Pirana.

Deli novico:

Joža |  10 .06. 2015 ob  09: 51
Redarstvo mora imeti občina po zakonu. Če je to skupna občinska uprava z občino Piran ali s kakšno drugo občino, je to le za pozdraviti. Obalnim občinam do danes ni uspelo vzpostaviti skupne občinske uprave na katerem koli področju. Pomeni, da ni pripravljenosti na sodelovanje, čeprav država sofinancira delovanje take uprave.

Čestitke Ankaranu in Piranu, ki sta pokazala, da se zadeva da speljati tudi v to smer.
Všeč mi je, da se zadeve v Ankaranu urejajo razumno in preudarno, če je optimalno, bo pokazal čas. Ljudje smo žal navajeni drugačnega vrstnega reda urejanja občinskih zadev. Prvo megalomanski projekti (pozidave, ceste, skratka beton in razkošje ter fešte) in šele nato ostale zadeve. Če se ne motim, je Ankaran še vedno na začasnem financiranju, kar pomeni, da investicije še niso mogoče. Za kvalitetne investicije je vsekakor potreben čas, ker jih je potrebno načrtovati in pravilno umestiti v prostor, ker bodo tam potem ostale za večno. Srčno upam, da umestitve v prostor ne bo delal župan kot to počnejo v MOK.
še eden od web komentatorjev... |  06 .06. 2015 ob  09: 13
Ta zgodba ima, kolikor vem, malo drugačno ozadje. OA ne more ustanovit občinskega redarstva, dokler ne bo sprejet proračun. Ker tega, zaradi obstrukcije MOK, ne morejo sprejeti, se morajo začasno zateči k drugačnim rešitvam.
Glede tega, kaj je bilo narejeno v tem času, odkar je OA samostojna, pa je druga zgodba. Če še niste opazili, se OA gradi iz temeljev: to pomeni, da ni imela nobene predhodne strukture, na katero bi se lahko oprla. Zato tisti, ki tako radi komentirajo, kako se ni še nič naredilo, so navadni foteljski web nergači, ki se skrivajo za svojimi računalniki in radi nakladajo... Če še niste opazili: državo vam razprodajajo, življenski standard se vam manjša, bagra lopovska uničuje vse po vrsti... vi pa namesto, da bi šli na proteste, na ulice, nekaj komentirate po internetu in se imate za neke ful angažirane... kje ste bili, ko smo protestirali? Vi še vedno živite v nekih pospolitičnih sanjah, kdo je kdo, po politični barvi! Vsi so isti, ni važna ne politična barva, ne politična stranka! Kaj so zgradili in naredili, v zadnjih 25 letih, razen da so razgrabli in uničili vse, kar smo prej 45 let s krvavimi žulji gradili!!!
Boko |  04 .06. 2015 ob  11: 55
Vejsil hot in zoran pejanovic bojo naredili reda!
@@predlog |  04 .06. 2015 ob  06: 59
kot prvo nisem iz ankarana, kot drugo se ne obremenjujem s kroštolo, moti pa me, da tam lahko parkirajo samo "nekateri", katere redarji ne tikajo (pa niso iz protokola MOK-a) in to ve cel koper; Ne vem pa zakaj si ti vzkipel, sodiš po sebi, da imaš štalo?
Zoro |  03 .06. 2015 ob  21: 27
Ne vem kaj sem spregledal, vem pa kdo je hodil k nam na dom po podpise za podporo in vem, na katerih mestih so sedaj. Mogoče sem spregledal tudi, da so nekateri bili zaposleni brez javnega razpisa in čakajo, da opravijo strokovne izpite čeprav poznam ankarančane ki bi z vsem znanjem in strokovnostjo poprijeli za delo v občinski upravi. Bistvo vsega je, da še nisem začutil da bi se v Ankaranu delalo kaj bolj pošteno kot v Kopru.
@predlog |  03 .06. 2015 ob  20: 40
-4
Ma kaj se ti obremenjuješ z Kroštolo, počisti naj prej to štalo ki jo imaš v Ankaranu.
Obalčan |  03 .06. 2015 ob  17: 36
-1
Prav sram me je te države.... Na vseh nivojih je govora samo o represiji in o kaznovanju.....

Da bi se sprostili in pomislili na prihodnost in lepši jutri pa ne ....

Pa naj bo to država, razne inšpekcije, carine, policija, občine....

Vse je v k......, oni pa z kaznimi želijo polnit razne proračune, za privilegije večino nepotrebnih služb !!!


JEZEN ko Ris !!
svetnik |  03 .06. 2015 ob  16: 20
Ankaranski svetniki pričakujejo, da jih piranski redarji ne bojo kaznovali !?
@Zoro |  03 .06. 2015 ob  16: 18
Spregledal si bistvo vsega...
Brin |  03 .06. 2015 ob  16: 07
Upam da na Jadransko cesto čim prej postavijo radar.
Tomaž |  03 .06. 2015 ob  15: 39
-1
Redarstvo v Ankaranu morate dati v roke Pejanoviću ON BO VSE PORIHTAL.
ištrijan  |  03 .06. 2015 ob  15: 36
Vsak kdo naredi prekršek na bo pošten in naj ga plača. Na tehničnem pregledu vozila Vas zavrnejo ker ni vozilo izpravno. Kaj zdaj se moramo spravit na servis ker nam ni dal pozitivnega tehničnega pregleda ali se moramo zavedati da se gre za našo glavo. Nekateri v Ankaranu vozijo kot na reliju celo po centru Ankarana in "normalno" da takima ne paše redarstvo.
1