Uredili bi plažo v Valdoltri

Ankaran

Plaža v Valdoltri je že nekaj časa neurejena, zdaj pa koprska občina načrtuje njeno ureditev. A v ankaranskem taboru so prepričani, da gre za poceni politično propagando pred volitvami.

Pred dnevi so si razmere na plaži v Valdoltri osebno ogledali koprski župan Boris Popovič, njegov svetovalec Ljubiša Mihajlović, podžupan Peter Bolčič ter v. d. direktorja komunale Gašpar Gašpar Mišič in direktor Rižanskega vodovoda Koper Zdravko Hočevar. Kot je slednji povedal za Primorske novice, so si ogledovali, ali bi bilo do plaže možno pripeljati prikjluček za vodo in tako omogočiti prhanje. Občina si še to sezono namreč želi urediti območje.

Da je dobrodošlo, če bi po 20 letih končno dobili prhe na tej plaži, meni predsednik sveta KS Ankaran Gregor Strmčnik, ki pa hkrati opozarja, da se koprska oblast s tovrstnimi ukrepi loteva poceni politične propagande pred volitvami. Kot je še dodal Strmčnik, v Kopru nočejo sprejeti dejstva, da bo to ostala ankaranska plaža in da v krajevni skupnosti že pripravljajo načrte za njeno ureditev naslednjo sezono.

Deli novico:

igor |  18 .07. 2014 ob  21: 11
-7
žalostno, da bo Ankaran samostojna občina.
Jernej |  18 .07. 2014 ob  20: 10
-9
@Koprčan, bodi iskren in povej kaj je tvoj Strmčnik naredil v 3 letih za svoje krajane, ene travce ni premaknil razen zadolževanja nove občine že v naprej.
impi |  18 .07. 2014 ob  17: 45
12
Nič se sekirat za izgradnjo tušev izkop za cev itd. Za poplačilo bo Grafistu spet podaril nekaj (naših) zemljišč v lasti Občine Koper. Lokalna "privatizacija" se nadaljuje.
@Koprčan |  18 .07. 2014 ob  17: 35
Popović je imel priložnost 8 let investirat v Ankaran, sedaj bi pa naenkrat postavil tuš na plaži v Valdoltri. 8 let ni financiral niti za plačo tajnice krajevne skupnosti! Če za vsak tuš ali pipo pripelje s seboj tako delegacijo, je pa res sposoben župan... Kar imejte ga še naprej. V Ankaranu bomo izvolili svojega.
Koprčan |  18 .07. 2014 ob  15: 58
-3
@Koprčan, ja to pa ti je neki argument: po tej logiki bi ti jaz lahko vrnil žogico, da so nam leve vlade naštepale 30 mlrd € dolgov, kar bi zadostovalo za financiranje 10.000 občin za naslednjih 1000 let! Jaz nimam nič proti, da so vam (protiustavno) podarili igračko, ki se imenuje občina in v kateri se bodo lahko igrali svoje igrice vaše nove glavešine. Sem pa proti temu, da se zdaj tam zapravlja denar nas ostalih Koprčanov. Kar sami si lepo rihtajte svoje plažice, ponavljam, Popo bo pa na volitvah spušu, če bo zdaj tja metal denar!
@Koprčan |  18 .07. 2014 ob  14: 57
10
He, he, he, tolko denarja koliko je TVOJ Popo zapravil bi lepo živelo 10.000 občin in to več kot 8 let. Sam si slep in takih očal da bi to videl žal ne prodajajo.
Uredništvu |  18 .07. 2014 ob  14: 55
predlagam da zgoraj odpre nov zavihek: Ankaran. Ali še vedno ne verjamete da bo Ankaran svoja in od Kopra ločena občina?
Koprčan |  18 .07. 2014 ob  13: 58
-6
Ta država je dovolj nora, da hote drvi v samomor, kot so samomorilski njeni slovenceljni: naredimo na vsakem vogalu eno občino, naj jih bo 6000 občin, županov, tajnic in fikusov, gospodarstvo pa v maloro, ker vsega tega ne bo moglo plačevati! Toliko! In, Popo, če hočeš biti ponovno izvoljen v Kopru: niti kinte več v odcepiteljski Ankaran, toliko, da ti je jasno! Naj si kar sami, gospodje, urejajo plaže!
ej... |  18 .07. 2014 ob  12: 40
ma ni bil eden od izgovorov zakaj ne uredijo povezavo med serminom in jadransko''zelezniska'' to da ne mislijo investirat ker nevejo ali ankaran bo ali ne obcina? ko bi pa tisto bilo zelo pametna investicija in bi jo vsi cenii tako ankarancani kakor kopercani.....

z valdoltro shajamo ze vec kot 30 let tocno taksna kot je.... ej za domacine pa tistih par italianckov ki pride....

stima se kaksno leto lahko tocno taksna ostane... se bomo domacini zmenili kako dalje in kako naj zgleda...za turiste imamo adrijo....vladoltra in divja pa so nase!
Brin |  18 .07. 2014 ob  12: 28
Članki o Ankaranu ne spadajo več v rubriko Obalne zgodbe - Koper. Tudi županovo trobilo se očitno ne more sprijaznit z dejstvom, da je Ankaran postal četrta obalna občina.
@@ |  18 .07. 2014 ob  11: 23
Upam, da ti razlaga ne bo prezahtevna:
- ko nič ne naredijo, nam ni prav - tle nimamo razhajanj... no, kdaj je prav tudi to, da se nečesa ne naredi
- ko kaj naredijo po svoje (in za svoje), nam ni prav - tukaj ti že ne potegne
- ko se zmenijo priskledniki med sabo, da bodo kaj naredili, brez da bi nas občane kaj vprašali, nam ni prav - to pa sploh ne štekaš...

Obstaja pa ena varianta, ko nam je prav, da se nekaj naredi. Ampak to so že bolj demokratični načini, ki so tebi tuji in ti jih ne bom razlagal.
bimbumbam |  18 .07. 2014 ob  11: 13
@Nono
Kafana ni na ozemlju bolnice in še manj jo daje komurkoli v najem. Edina povezava med kafano in bolnico je ta, da je Šantić "priklopljen" na vodovod preko bolnice in zato plačuje svoj delež od števca dalje.

Vezano na to bi blo dejansko res treba prekopat en kup cevi, ker tisti, ki ste omenjali prej obstoječi tuš, vedite, da je bil le-ta priklopljen na omrežje bolnice in je tudi bolnica zanj plačevala račune. Tako, da neko hitro ukrepanje sredi sezone in postavljanje tušev ne pride v poštev brez okopavanja oziroma ločitve od vodovodnega sistema iz druge strani zida.
1