UČITELJI IZ BUJ POZABILI 11-LETNIKA NA IZLETU: "Kje je naš otrok? Igra se na snegu"

Istra

Skupina približno 70 učencev in sedmih učiteljev iz osnovne šole v Bujah je bila prejšnji petek na enodnevnem izletu v Zagrebu. Po obisku knjižnega sejma Interliber so se napotili domov, a so pozabili na 11-letnega učenca. Da otroka ni, so ugotovili na počivališču ob avtocesti, ko sta razredničarko poklicala starša 11-letnika.

(Fotografija je simbolična)

Otroci iz Buj so v Zagrebu prejeli nagrado za najboljši šolski vrt, nato pa so obiskali še največji hrvaški knjižni sejem. Po koncu obiska na sejmu v poznih popoldanskih urah so učitelji prešteli otroke, preden so vstopili v dva avtobusa, ne pa tudi pred samim odhodom, ko so bili učenci že na avtobusih.

Na počivališču Ravna gora več kot 100 kilometrov od Zagreba so se ustavili in otroci so se tam igrali na snegu, ko sta razredničarko poklicala starša in vprašala, kje je njun otrok. Učiteljica je odgovorila, da se z ostalimi otroki igra na snegu. 11-letnik je v resnici ostal na knjižnem sejmu, odkoder je poklical starša.

Učitelji: za napako je krivo slabo vreme

Sledil je šok med učitelji, s katerimi je bila tudi ravnateljica šole. Na pomoč je priskočila potovalna agencija, ki je skrbela za prevoz otrok, in angažirala enega svojih voznikov v Zagrebu, da je na počivališče pripeljal 11-letnika. Po otroka sta potem na počivališče z avtomobilom prišla starša in vse se je srečno končalo.

V šoli so dejali, da je do napake prišlo zaradi slabega vremena in hitenja v Zagrebu. Učencem so svetovali, naj o dogodku ne govorijo okoli in naj svojim staršem pojasnijo, da so ob vrnitvi več ur zamujali zaradi "tehničnih nevšečnosti".

Ravnateljica šole se je opravičila vsem staršem in napovedala sankcije za odgovorne kolege. Medtem je policija začela preverjati, kako se je lahko zgodilo, da so učitelji pozabili otroka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Joli |  22 .11. 2016 ob  14: 58
Nedopustno
Sanja |  19 .11. 2016 ob  08: 21
Za tako malomarnost ni besed...., ni opravičila. Na srečo se je vse dobro končalo, lahko pa bil izid slabši,.
Bepo |  19 .11. 2016 ob  00: 58
-1
Ajde slovenci-sad svi pametni vi....
kagumer |  18 .11. 2016 ob  16: 53
Halo? Bilo je 7 učiteljev za 70 otrok! Pa kaj ne znajo štet do 10?
No ja, |  18 .11. 2016 ob  15: 31
ni tako Hudo!, otroke se prešteje v avtobusu, ko so zaprta vrata. Če ne štima akcija, če je vse OK pa štart. Simpl, a ne?
Hudo! |  18 .11. 2016 ob  15: 16
Najprej je treba ugotoviti, kaj se je v resnici dogajalo. Če gre za dejansko neodgovornost učiteljev, potem naj bodo sankcije brez šale! Če se je otrok, potem ko so jih učitelji že prešteli, sam nekam hipoma izmuznil, sankcije še zmeraj morajo biti, a bolj prizanesljive... Le pomislite, kako hitro se otrok izmuzne staršu v kakšnem nakupovalnem središču, pa je samo en otrok, nad katerim moraš bdeti, kaj šele, če je skupaj toliko otrok...
Se lahko zgodi vsakemu?! |  18 .11. 2016 ob  11: 31
Hallo... bi rad videl tebe v vlogi desetlenika, ki tava po Zagrebu. Postavi se v njegov položaj. Učitelji so dolžni preverjati prisotnost vseh. Nagovarjanje otrok, da staršem lažejo pa kaže na njihovo podlost. Pa naj bi bila šola vzgojno izobraževalna ustanova...
odpved zaSSeka |  18 .11. 2016 ob  11: 09
Nedopustno ...da ne more preštet Vsak svojih ovc...katastrofa
PIJA |  18 .11. 2016 ob  09: 49
Ah saj to se lahko vsakemu zgodi, važno, da se je vse srečno končalo.
Sramota |  18 .11. 2016 ob  09: 07
Torej če bo slabo vreme in bodo učitelji hiteli, se lahko zgodi da vaš otrok ne pride domov. Sramota-vsem prisotnim učiteljem, ki so spremljali otroke, takoj odpoved!!!