TURISTI ZAPUŠČAJO HRVAŠKO: Obvezno testiranje ob vrnitvi v Italijo, Avstrija pošilja na meje več zdravstvenih delavcev

Svet

Zaradi pomenljivega porasta okužb se je Hrvaška znašla v nemilosti mnogih držav. Italija je za svoje državljane uvedla obvezno testiranje ob vrnitvi iz Hrvaške, Avstrija jutri pošilja na meje več zdravstvenih delavcev, ki bodo preverjali potovalne dokumente in odrejali karanteno. Promet je na meji s Hrvaško povečan, na mejnem prehodu Dragonja je kolona vozil dolga 2 km. Zastoji so na cesti med Dragonjo in Koprom. Zaradi varnosti občasno zapirajo predor Karavanke, kjer je kolona za vstop v Avstrijo dolga 4 km.

Italijani, ki se vrnejo iz Hrvaške, Malte, Grčije in Španije, morajo na obvezno testiranje za koronavirus. Promet je na slovensko-italijanski meji povečan, so potrdili pri tržaški obmejni policiji. Policisti s pomočjo obrazca, ki ga izpolnijo državljani ob vrnitvi v Italijo, ugotovijo, od kod prihajajo, nato pa podatek posredujejo lokalnim zdravstvenim podjetjem.

Poostrene ukrepe so od jutri napovedali Avstrijci. Minister za zdravje Rudolf Anschober je že v petek dejal, da je veliko število novih okužb posledica večjega števila žarišč, povezanih s potovanji. Številni na novo okuženi so se vrnili iz Hrvaške.

Avstrija je zato pozvala svoje državljane, naj se nujno vrnejo iz Hrvaške. Od ponedeljka bodo morali vsi, ki se bodo vračali iz Hrvaške in hoteli vstopiti v Avstrijo, predložiti negativen test na koronavirus, ki ne bo starejši od 72 ur. Kdor ga ne bo imel, bo moral test opraviti v roku 48 ur od povratka, do rezultatov pa ostati v karanteni, je pojasnil minister Anschober.

Na Hrvaškem so danes zabeležili 162 novih okužb, v Srbiji 238, v Bosni 262, v Avstriji 300.

VIDA MACURA IN NUŠA ROJS V KOPRU: Kaj sta punci ekstremno (za)kuhali? (VIDEO in FOTO)

Nuša slovensko Obalo zelo dobra pozna in zelo rada jo tudi večkrat obišče. Med drugim meni, da je zdravju prijazna morska atmosfera, še posebej v trenutnih epidemioloških razmerah, ko se soočamo s korona virusom, najbolj primerna lokacija za oddih. Nuša je Štajerka, s petjem se ukvarja že vrsto let.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija