Nazaj
 

TRŽAŠKA ZDRUŽBA "DILERJEV" NABAVLJALA TUDI V SLOVENIJI: Mamila so prevažali v avtih z dvojnim dnom

Trst

Po ugotovitvah italijanskih preiskovalcev je kriminalna združba iz različnih krajev v treh letih pripeljala v Trst več kot 130 kilogramov različnih mamil. V okviru presikav z imenoma Raptor in Barattolo so karabinjerji zasegli skoraj 60 kilogramov mamil različnih vrst, katerih vrednost na črnem trgu znaša okoli pol milijona evrov. Preiskujejo 31 ljudi.

Zgodba se je začela leta 2014, ko so španski policisti v Barceloni ustavili tri Tržačane, ki so v avtu imeli 26.000 evrov gotovine, nekaj hašiša in tri nože. Kot je pokazala preiskava, kateri so se priključili italijanski policisti, je imela združba logistične postojanke po vsej severni Italiji, središče pa so imeli v Trstu.

Mamila so nabavljali na območju Milana in Turina, v Liguriji, Vareseju in Sloveniji. V avtu z dvojnim dnom so mamila prepeljali v Trst, kjer so jih razdelili na manjše količine za nadaljnjo prodajo.

Akcijo so policisti zaključili včeraj z areticijo osmih ljudi, ki so jim zasegli 23 kilogramov marihuane. Skupaj so aretirali deset ljudi, 21 se jih v preiskavi brani s prostosti. Med aretiranimi so večinoma Tržačani, ki so združbo vodili. Stari so med 38 in 55 let. Njihova imena so znana policistom že iz preteklosti:  Fabrizio Sivelli, Andrea Biasizzo Alborghetti, Franco Altin, Giovanni Vascotto, Ilmi Qamo (albanski državljan), Pierpaolo Lenaz, Christian Dell'Aglio in S.M., v Lodiju v Lombardiji Cristiano Raimondo, v Turinu pa maroški državljan Mohammed Khallati.

Poleg 30 kg hašiša, 28 kg marihuane in kilograma kokaina so policisti zasegli še dve polavtomatski pištoli (7,65-kalibrsko pištolo Zastava in 6,35-kalibrsko belgijsko pištolo z naboji) in 25.000 ponarejenih evrov

Deli novico:

xxl |  01 .06. 2017 ob  17: 01
moja nona je rekla" Muore un pappa, ne nasce un altro..."