Trije mrtvi v streljanju v judovskem muzeju

Svet

Trije ljudje so bili danes ubiti, en pa huje ranjen v strelskem napadu nekega moškega v judovskem muzeju v središču Bruslja. Motiv napada ni znan, prav tako še ni jasno, kdo so žrtve napada. Strelec pa je po napadu pobegnil.

Kot je povedala belgijska notranja ministrica Joelle Milquet, preiskava dogodka še poteka. V incidentu so bili ubiti moški in dve ženski, tretja oseba pa je v bolnišnici. Ni še jasno, ali so bili obiskovalci ali člani osebja v muzeju, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ministrica prav tako ni želela ugibati, ali ima napad protijudovsko ozadje, ker da policijska preiskava še poteka. Je pa v to že prepričan predstavnik judovske skupnosti v mestu Joel Rubinfeld, ki je za AFP ocenil, da je šlo za teroristično dejanje in dejanje iz sovraštva.

Glede na poročanje AFP naj bi bila v streljanje vpletena dva moška, eden naj bi streljal, drugi pa vozil avtomobil za pobeg. Strelec je vdrl v muzej in začel streljati vse povprek, nato pa je pobegnil. Tri ure kasneje naj bi ga sicer že prijeli, vendar policija za zdaj še ni potrdila teh poročil, še poroča AFP.

Do napada je sicer prišlo le dan pred trojnimi volitvami v Belgiji; ob evropskih volitvah bodo imeli Belgijci v nedeljo tudi parlamentarne in regionalne volitve.

Deli novico: