TOP 5 filmov, ki jih ne smete zamuditi v novembru

Trendi

Daljši in hladnejši dnevi so kot nalašč za vse ljubitelje sedme umetnosti. V tem mesecu na slovenska platna prihaja kar nekaj filmov, ki jih nikakor ne gre zamuditi.

1. Spectre

Najnovejši in težko pričakovani film o tajnem agentu Jamesu Bondu je v slovenske kinodvorane prišel minuli teden. Vlogo agenta 007 že četrtič in menda tudi zadnjič igra Daniel Craig, ki tokrat svet rešuje pred pretkanim Christophom Waltzom. Zgovoren je podatek, da je  24. filmska pustolovščina o najslavnejšem tajnem agentu v Veliki Britaniji že v prvih dveh dneh predvajanja prinesla rekordni dobiček v zgodovini britanske kinematografije.

2. Steve Jobs

 

Biografija računalniškega vizionarja Steva Jobsa po svetovni premieri v začetku oktobra v slovenske kinematografe prihaja 19. novembra. Vlogo pred štirimi leti preminulega Jobsa igra Michael Fassbender, ob njem pa v filmu,  ki mu že napovedujejo boj za oskarja, igrajo še Kate Winslet, Jeff Daniels in Seth Rogen. Pod režijo filma o očetu Appla se je podpisal Danny Boyle, ki je režiral Revnega milijonarja.

3. Most vohunov (Bridge of Spies)

Dramatični triler Most vohunov na slovenska filmska platna prihaja konec novembra. Gre za najnovejšo režijsko mojstrovino oskarjevca Stevena Spielberga, v kateri v glavni vlogi nastopa priljubljeni Tom Hanks, ki upodablja odvetnika iz Brooklyna Jamesa Donovana. Slednji se znajde v središču hladne vojne, po tem, ko mu agencija CIA naloži, da mora odpotovati v Vzhodni Berlin, kjer se mora z Rusi pogoditi o izmenjavi ujetega ameriškega pilota…

4.  Igre lakote: Upor, 2. del (The Hunger Games – Mockingjay: Part 2)

Drugi del epskega fenomena v slovenska kina prihaja 19. novembra. V težko pričakovanem nadaljevanju se na sceno vrača Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), ki se še naprej igra z ognjem in nadaljuje boj za svobodo. Film, ki ga je po scenariju Petra Craiga in Dannyja Stronga (in na podlagi romana Mockingjay Suzanne Collins), režiral Francis Lawrence, ljubitelje pustolovščin in znanstvene fantastike menda ne bo pustil ravnodušnih.

5. Macbeth

V tem tednu bo tudi za slovenske filmoljube za voljo zgodba o neustrašnem vojaku in navdihujoči vodji, enemu od najbolj znanih Shakespearovih likov - Macbethu. Gre za sodobno priredbo klasične Shakespearjeve tragedije, v kateri se v vlogi Macbetha in njegove soproge vživita Michael Fassbender in Marion Cotillard. Zgodovinsko dramo so sproducirali producenti filma Kraljev govor.

 

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija